בעית ראיה.?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/11/2004 | 19:41 | מאת: מירב

שלום, בני כבן 3 ובבדיקת ראיה נמצא כי יש לו צילינדר סימטרי מינוס אחד וחצי אולם הרופא ציין כי לאור שאר הבדיקות, חדות וכו' הוא לא ממליץ על הרכבת משקפיים אלא רק על מעקב בשלב זה. אציין כי גם בבדיקה דרך קופת חולים טענה הרופאה אותו דבר. מכיון שכל עינין המשקפיים, ראיה וצילינדרים..חדש לי כל כך, רציתי לדעת האם אי הרכבת משקפיים עלולה להחמיר את הראיה והאם די במעקב על מנת להימנע מעין עצלה וכו'. כמו כן, האם מניסיונך יתכן צילינדר כזה(מינוס 1.5) שלא יחוייב במשקפיים? או שזה רק שאלה של זמן? אודה על תשובתך, אם מוטרדת (מירב)

23/11/2004 | 08:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למירב שלום, הייתי אומר שברוב המקרים בילד בן 3 צילינדר סימטרי של 1.5- לא מצריך משקפיים (=לא מהווה גורם סיכון לעין עצלה), תלוי כמובן ב"מספר המלא" שאמנם לא כתבת לי אותו, אבל לפי זה ששני רופאים אמרו לך האין בעיה, אני מניח שמדובר ב+ קטן. כתבי לי את המספר המלא אם את רוצה להיות בטוחה לגמרי. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה