כינים בריסים של העינים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/11/2004 | 00:12 | מאת: שרי

בני בן שנתיים ושמונה חודשים סובל כבר מספר פעמים מכינים בריסים של העינים. אנו מנסים להוציא את הכינים והביצים בעזרת אצבעות הידים שלנו, אבל מצליחים במעט מדי בגלל גילו קשה לנו מאוד, הוא בוכה , מסובב את ראשו , וקשה מאוד לגשת אליו, גם במגע בעיניו גם שהוא ישן אינו אפשרי כיוון שהוא מתעורר מיד ומתחיל לבכות. אנו חסרי אונים, הלב נשבר שאני רואה את הכינה והביצים בריסים שלו ואינני יכולה לעשות דבר. אשמח באם תעזור לי לפתור את הבעיה.

17/11/2004 | 08:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרי שלום, אכן אחת המחלות היותר מעצבנות, אך תמיד ניתן לפתרון מלא. 3 נקודות: 1- אני נוהג לשבת בסבלנות פעם אחת, הילד שוכב על שולחן הטיפולים אני מרכיב מיקרוסקופ כירורגי קטן (X3) על העיניים, ולהוציא את כל!! הכינים והביצים על ידי מלקחיים קטנים. הילד אמנם בוכה וצריך להחזיק לו את הראש, אבל זה לחלוטין לא כואב. 2- יש משחה הנקראת yellow oxid of mercury שיעילה מאד בטיפול. הבעיה שיש רק בית מרקחת אחד שאני מכיר שמכין אותה. (אין מוצר מסחרי כזה). 3- החשוב ביותר, מדובר בכינת הבושת (המוכרת ל"חברה" בשם מנדבוצ'קס) ולא בכינים הרגילות של הראש. יש בסביבה הקרובה של הילד משהוא הנגוע בכינת הבושת, הגורם לו להדבקות חוזרות. עד השהמבוגר/מבוגרת הנ"ל לא יטפל ויפתור (בשער הערווה אין בעיה לטפל, אפשר להשתמש בתכשירי כינים רגילים, שלא ניתן להשתמש בהם בריסים), הילד ידבק שוב ושוב. שורה תחתונה- אין טעם שיסבול, הבעיה פתירה לגמרי בטיפול נכון. דר. נוימן

15/12/2015 | 13:54 | מאת: אדר

האם אפשר להידבק מבעלי חיים גם?

12/11/2005 | 22:16 | מאת: לירון

לבתי בת ה-3 יש כינים בריסים, ברצוני לדעת ממה התופעה נגרמת והאם יש לה השלכות או בעיות שיכולות להגרם בעיניים ובכלל. אשמח מאוד אם תענה בהקדם.0508751329

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה