בדיקת עיניים לילד בן 4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/11/2004 | 19:25 | מאת: אמאשואלת

שלום רב. בני בן 4 עבר בדיקת ראייה בהיותו בן כחצי שנה, לא נמצאה בעייה. ברקע- לי היו משקפיים בגלל בעיית פזילה בילדות, כעת מרכיבה משקפיים בגלל בעייה לראייה מרחוק. לא נראה לי שיש לבני בעיית ראיה, הוא לא מתלונן ואף לומד לקרוא כעת. השאלה - באיזה גיל כדאי לבדוק אותו? האם יש גיל מסויים או סתם ללכת לבדיקה מתי שיוצא, רק כדי להיות בטוחה שהכל בסדר? אני קצת מפחדת ל"חפש" בעיות שאני לא רואה. תודה מראש, אמא שואלת

14/11/2004 | 13:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום, אם הבדיקה בגיל שנה היתה מלאה (כולל הרחבת אישונים ובדיקת תשבורת) ותקינה, קרוב לודאי שהכל בסדר. יש מקום להוסיף בדיקת ראיה "רגילה" (לציורים או ל"ש", לפי היכולת) כדי להבטיח שאין עין אחת עצלה. (ילד יכול כמובן לראות היטב, לקרא היטב וכדומה תוך שימוש בעין אחת בלבד. צריך בדיקת ראיה בכל עין לחוד כדי לוודא שאין עין עצלה). כדאי לבצע כבר, כי הטיפול בעין עצלה אינו יעיל לאחר גיל 6.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה