שרירי העין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/11/2004 | 15:38 | מאת: שני

ד"ר נוימן ,אודה לך מאד אם תוכל לספק את סקרנותי -בדבר שריר שנמצא בסמוך לעין שפעולתו מאפשרת לדעת האם האדם הוא משקר/מבלף.-שמו של השריר נקרא שריר הדושן-האם שמעת על דבר כזה ?? האם אתה יכול לבדוק לגבי זה ולתת לי קישורים. אני לא בטוחה לגבי השם של השריר -אבל לגבי המידע הוא הוזכר בתואר הראשון. מחכה לתשובה.

09/11/2004 | 17:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשני שלום, אין לי מושג. ייתכן ודברו אתכם על השריר של האישון? חלק מהתגובה לסטרס (=דחק), אותה מודדים למשל בפוליגרף כדי לדעת אם אדם אומר אמת או משקר, היא גם גרוי מערכת העצבים הסמפטטית. גרוי סמפטטי לשריר של האישון, גורם להרחבה של האישון. (אני רק משער שזה הקשר, לא נתקלתי בזה בכתובים). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה