הפרשה מוגברת בעיניים .

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/11/2004 | 11:32 | מאת: שרונה

שלום! ביתי בת 12 חודשים ומזה כמספר שבועות שיש לה פעמים רבות הפרשה מוגברת מאד מהעיניים , נוזל צהוב שממש "נשפך מהעיניים".עיניה לא אדומות וזה גם לא מפריע לתפקוד היומיומי. סברתי כל הזמן שזו דלקת עיניים . טיפלתי בקומפרסים של צמר גפן טבול בתה פושר. כמו כן לפני השינה אני שמה לה משחת עיניים עם אנטיביוטיקה שקיבלתי מהמרפאה. יש לציין שהתופעה מופיעה רק בשעות הערב ובבוקר היא קמה עם עיניים נקיות לגמרי ללא נזילה וגם ללא "דבק" שיזכיר שקיימת דלקת ובמשך כל היום עיניה נקיות לגמרי. משיחות עם הורים אחרים לגבי התופעה הבנתי שיתכן והבעיה איננה כלל דלקת עיניים אלא נאמר לי שעד גיל שנה וחצי לערך יתכן שה"שק" לא סגור ולכן יש כל הזמן נזילה מסוג זה. אבקש לדעת אם אכן זה כך מהי בעצם התופעה ומדוע היא קורית ? מדוע רק בשעות הערב והלילה ? האם זו דלקת עיניים וזה מדבק ? ( חשוב לי לדעת בגלל שהיא הולכת לפעוטון ). האם נכון יהיה להמשיך למרוח את המשחה ( BAMYXIN) שיש בה אנטיביוטיקה ? או שמספיק קומפרסים עם תה על מנת לנקות את העין . לתשובתכם אודה, בברכה, שרונה

09/11/2004 | 17:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרונה שלום, קל יותר להגיד מה זה לא: לא מדובר בדלקת זיהומית.- אם כן, היתה הפרשה קבועה והעיניים היו אדומות (גרוי לחמית) ולא לבנות. לא מדובר בחסימה בדרכי דמעות- אם כן, הסמפטומים היו מאז הלידה, והיתה צריכה להיות דמעת קבועה. אם רק בערב, הייתי מסתפק בנקוי ללא אנטביוטיקה ועוקב לראות מה קורה. אם לא יחלוף, אפשר לנסות טיפול נגד כלמידכה (מזהם כרוני יותר הנותן סימני דלקת קלים אך ממושכים). כל זה בהנחה שהילדה עברה בדיקת עיניים מלאה (אותה היא צריכה בין כך בגיל זה כדי למנוע עין עצלה,חשוב פי אלף מאשר הפרשה מהעיניים), ושהבדיקה נמצאה תקינה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה