עיניים לא שוות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/10/2004 | 01:00 | מאת: לירן

לדר' נוימן שלום, לבתי בת השלוש יש עיניים שאינן נראות שוות (עין אחת נראית מעט קטנה מהשניה), לקחתי אותה לבדיקת ראיה כולל טיפות והרופאה צינה שהכל תקין והשוני בעיניים "לא נחשב גדול וללא חשיבות רפואית.." אך בסביבתי אני נתקלת לא פעם בהערות ושאלות בנוגע לתקינות העיניים שלה..היא הציגה בפני אפשרות לערוך צילום בהרדמה אך הדגישה שלדעתה מיותר!ושלו זו היתה בתה לא היתה עושה., רציתי לשאול האם זה דבר שכיח או לפחות לא נדיר..? ממה זה נובע? (גנטיקה..?) והאם הפער עשוי להטשטש בעתיד? אשמח לקרוא את חוות דעתך בתודה-לירן.

26/10/2004 | 18:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללירן שלום, לפי התשובה שקבלת מהרופאה, נראה לי שאכן עברה בדיקה טובה ומלאה, והרופאה חושבת שמדובר באסימטריה שהיא בתחום הסביר ולא מצדיקה הדמיה של הארובה. (CT או MRI, זו הבדיקה בהרדמה). לא נדיר מעט אסימטריה במפתח העיניים, ואם לאחר הבדיקה הרופאה לא חשבה שמדובר בפתולוגיה בעפעף או בארובה, הייתי מקבל את דעתה. מציע שתעברי בתשומת לב על תמונות מאז הלידה. אם המצב כך מאז ומתמיד, זה פחות מדאיג. אם מדובר בתופעה חדשה או מתקדמת לאיטה, הייתי מתקדםלהדמייה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה