פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/10/2004 | 13:55 | מאת: קרולין

שלום רציתי לשאול האם פזילה היא בעיה מולדת או שנוצרת לאחר הלידה? מה גורם לכך? תודה

21/10/2004 | 11:47 | מאת: דר. נוימן

לקרולין שלום, יש פזילות מולדות ויש נרכשות. חלק מהפזילות נגרמות בגלל רוחק ראיה, (אלו הפזילות המטופלות על ידי משקפיים, והן בדרך כלל נרכשות, ומופיעות בגיל 2-3 שנים) ויש כאלו הקשורת בבעיה בסיסית (שאת טיבה אנחנו לא בדיוק מבינים) בפקודות הנתנות לשרירי העיניים מהגרעינים בגזע המח .(אלו הפזילות המופיעות בדרך כלל בחדשים הראשונים לחיים, ("מולדות"), ומטופלות על ידי ניתוח) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה