אסטיגמטיזם

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/10/2004 | 09:58 | מאת: מיה

בתי בת שנתיים וחצי ובבדיקת עינים אובחנה עם צילינדר "מכובד" והופנתה להתאמת משקפיים.הערכים RE PLANO+3.0@90 LE -0.5+3.0@80 מה משמעות המספרים האלה? האם צילינדר 3+ נחשב מאוד גבוה ואינו בר תיקון? האם תוצאות הבדיקה מלמדות על ליקוי ראיה בלתי הפיך והאם משקפיים יוכלו לשפר את המצב עד להבראה? הרופא המטפל לא היה מוכן להסביר לי במה מדובר וזה כמובן מאוד מלחיץ ולכן אני פונה אליך בבקשה להסביר לי ביסודיות במה מדובר. תודה.

20/10/2004 | 11:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיה שלום, ראשית,לא הבנתי מה הכוונה ב"הרופא לא מוכן להסביר לנו". חשבתי שהימים האלו חלפו. אסטיגמטיזם זה סוג של בעיית משקפיים הגורמת לכך שהתמונה שהעין קולטת היא מטושטשת. על ידי תיקון במשקפיים מתאימים, התמונה בעין נהיית חדה. (בפוקוס). המשקפיים לא עוזרים לעין להחלים מהצילינדר, אלא רק מאפשרים ראיה חדה למרות הצילינדר. ( זה נכון לכל סוגי המשקפיים). זה צילינדר גבוה למדי שבהחלט מצריך תיקון במשקפיים כדי להבטיח התפתחות תקינה של מערכת הראיה ומניעת הופעת עין עצלה- מצב בו המח הראייתי לא למד לראות חד, ואז גם עם משקפיים מתאימים לא רואים טוב, וזו כבר פגיעה קבועה בראיה. לגבי העתיד, צילינדרים של הגיל הרך נוטים להשתפר עם השנים, והצורך למשקפיים יכול לרדת ולעיתים גם לחלוף. כל זה לא תלוי בהרכבה או אי הרכבה של המשקפיים. כאמור המשקפיים לא משפיעים על המספר (הצילינדר) אלא על חדות הראיה. דר. נוימן

21/10/2004 | 11:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיה שלום, צילינדר 3+ נחשב צילינדר גבוה. כל צילינדר ניתן "לתקן" על ידי משקפיים מתאימים. (לתקן במשמעות של יצירת תמונה חדה על הרשתית. דבר זה חשוב להתפתחות ראיה תקינה ומניעת הופעת עין עצלה.) לתקן במובן של העלמות הצילינדר זה עניין אחר. , בגילים אלו זה בהחלט יכול לקרות, וזה לא תלוי בהרכבת המשקפיים.

20/10/2004 | 23:52 | מאת: מיה

תודה על התשובה.ובכל זאת אני מעונינת לדעת מה משמעות המספרים והאם זה נכון שצילינדר +(פלוס) הוא בר תיקון וצילינדר - (מינוס)הוא קבוע ואינו בר תיקון? וכן עד כמה גבוה("חמור") הצילינדר בעיני בתי? תודה,מיה.

21/10/2004 | 11:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיה שלום, המשמעות של המספרים היא שבציר אחד בעדשה אין מספר, וב90 מעלות לציר זה יש 3+. הצילינדר מתאר את "פיזור" שגיאת התשבורת על פני העדשה צילינדר 3+ נחשב צילינדר גבוה. כל צילינדר ניתן "לתקן" על ידי משקפיים מתאימים. (לתקן במשמעות של יצירת תמונה חדה על הרשתית. דבר זה חשוב להתפתחות ראיה תקינה ומניעת הופעת עין עצלה.) לתקן במובן של העלמות הצילינדר זה עניין אחר. , בגילים אלו זה בהחלט יכול לקרות, וזה לא תלוי בהרכבת המשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה