ראייה לקויה ופזילה בתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/10/2004 | 19:36 | מאת: קטי

לאחר בדיקת עיניים וראייה גילו אצל בתי בת ה 4.5 חודשים שהמקטע האחורי בשתי עינייה לא תקין, ש CYCLO שמאל וימין 4.5 + , עדשה clear בשתי העיינים, קרקעית disc nl macula nl retina attached בשתי העיניים בקשתי היא האם תוכל להסביר לי את המונחים הרפואיים ואת התוצאות עצמן מה הן אומרות?? המון תודה קטי

20/10/2004 | 10:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לקטי שלום. כל מה שמצאו זו בעיית תשבורת קלה, (4.5+ בגיל מספר חדשים מחייב מעקב צמוד בלבד, רוב הסיכויים שירד בחדשים הקרובים, הייתי חוזר על הבדיקה בעוד 4 חדשים). שאר הבדיקה תקינה, כולל המקטע האחורי. (כל הפירוט שציינת הוא של מרכיבי המקטע האחורי, וכולם תקינים). מה הסביר הרופא שמצא את הממצאים הנ"ל? דר. נוימן

20/10/2004 | 14:03 | מאת: קטי

נאמר לנו שהכל תקין רק שהמספר ראיה נמצא ברף הגבוה ולכן צריך משקפים במקביל נשלחנו לקביעת רמת פזילה על מנת להוסיף גם נתון זה לעדשות המשקפיים האם לדעתך הרכבת משקפיים היא החלטה מהירה מידי? המון תודה קטי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה