פגיעה בעצב העין בגלל אי גילוי גוש בראש!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/10/2004 | 13:20 | מאת: אירית

בגיל שנה וחצי גילו לי גוש בראש אחרי זמן רב שהורי התלוננו שאני לא מתפקדת בכלל לא אוכלת כלום רק יושנת וכל הרופאים אמרו שזה וירוס ואין שום צורך לדאוג עבר זמן ופתאום נפלתי מהמיטה ואמא שלי שמה לב שהגוש זז כזה וישר רצה לבית חולים וזה מה שהיה. בגלל שלקח המון זמן עד שגילו את הגוש העין שלי נפגעה. פגיעה בעצב של העין ומשקפיים לא עוזרים לי כלל אין מה לעזור בראייה במצב בו העין נמצאת. ושאלתי היא האם במצב זה אני יכולה להשתמש במחשב כי אני לומדת גרפיקה ומדייה והכל במחשב האם זה בסדר? וכמה שעות גג אני יכולה להיות במחשב כדי שלא תהיה פגיעה יותר קשה? ומה לגבי צפייה בטלוויזיה? אשמח עם תענה כי אני פוחדת ודואגת שהפגיעה בעיין לא תיגרע תודה רבה ושיהיה לך יום מקסים! אירית

18/10/2004 | 13:33 | מאת: אירית

האם יש אפשרות לשפר את הראייה? כי הרופאים שאני במעקב כל חצי שנה אצליהם אמרו לי שמשקפיים לא יעזרו לי כלל כי הפגיעה בעצב! האם ידוע לך על כל דבר שיכול לשפר את הראייה ? אשמח עם תגיב תודה אירית

20/10/2004 | 10:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאירית שלום, מותר לך לעשות כל פעולה שאת רוצה עם העיניים, אין שום פעולה ראייתית שהעין עושה שיכולה להשפיע לרעה על מצב העצב. אם אין בעיית משקפיים, לא ניתן בדרך כלל לפשר פגיעה בראיה הנובעת מפגיעה בעצב הראיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה