ניתוח פזילה בגיל צעיר ופרופיל בצבא

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/10/2004 | 23:00 | מאת: פלוני

שלום רב, כשהייתי קטן עברתי ניתוח פזילה בעייני, כיום אינני פוזל ומצב הראיה שלי מצויין. בימים האחרונים קיבלתי צו ראשון ובו שאלון רפואי, האם עליי לציין שעברתי ניתוח פזילה בגיל צעיר ? אני חושש שיורידו לי פרופיל או ימנעו ממני להתקבל ליחידות מובחרות בשל העניין. רציתי לשאול גם האם ניתוח פזילה נחשב בכלל כ"ניתוח" הרי הוא אינו פולשני, בסך הכל תופרים שריר בתוך העין, ולפי דעתי אינו נכלל בהגדרה של ניתוח כמו שמתכוונים בשאלון הרפואי, האם אני צודק ? תודה !

17/10/2004 | 23:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לפלוני (מה הבעיה לכתוב שם פרטי?) שלום, אם היום הראיה תקינה ואין יותר פזילה, אין להערכתי ירידה משמעותית בפרופיל. (אני לא ממש מתמצא בפרופילים צבאיים, תוכל לברר במרפאת קצין עיר או בלשכת גיוס) ניתוח פזילה נחשב ניתוח לכל דבר. דר. נוימן

18/10/2004 | 08:09 | מאת: פלוני

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה