חשד לעין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/10/2004 | 15:05 | מאת: ג'ני

שלום רב אני אמא לילד בן 13 אשר סובל מגיל צעיר מגירודים בעיניים. רופא העיניים המטפל שלו טיפל בו במשך השנים עם כל מיני טיפות וכדורי סטרואידים. לפני כמה חודשים היינו אצלו בבדיקה והוא כרגיל בדק לו את העיניים ובנוסף עשה לו בדיקת עיניים עם המספרים. כמובן שהוא בחר לטפל בו שוב בטיפות "סטרודקס". לפני שבועיים הרגשנו אני ואביו שהוא לא רואה טוב ולקחנו אותו ל-2 אופטומטריסטים ולתדהמתינו הם גילו לנו שעין ימנית שלו "עצלה" ובנוסף היא רואה (או בעצם לא רואה) +5 ועין שמאל 1.5+. השאלה שלי היא: איך יכול להיות שהרופא שלו לא שם לב לזה במשך כל השנים האלה, לא ל"עין העצלה" ולא לצורך במשקפיים? תודה מראש אמא מאוד דואגת

17/10/2004 | 18:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לג'ני שלום, אני מקווה שזה לא בדיוק כך, משום שאם באמת לילד יש 5+ בעין אחת ו 1.5+בעין השניה, והעין עם רוחק הראיה הגדול יותר לא רואה מלא עם התיקון המתאים,הרי שיש לו עין עצלה בעין זו. (כלומר לקוי ראיה קבוע הנובע מזה שהמח הראייתי לא "למד" לראות תמונה בחדות מלאה דרך העין עם ה 5+, ובגיל 13 רוב הסיכויים (יש חריגים!) שגם לא יוכל ללמוד יותר.) זו הסיבה שאנו נוהגים לבצע בדיקת ראיה + בדיקת משקפיים (הבדיקה עם הטיפות) בכל ילד, לא חשוב מה הסיבה בגללה הגיע, ויותר חשוב מזה, לבדוק עם טיפות כל!! ילד בגיל שנה!! כדי לאתר את המקרים האלו (4% מהאוכלוסיה) בגיל בו ניתן בקלות למנוע את העין העצלה במקרה הספציפי שלכם, מכיוון שהילד לא טופל מעולם, הייתי מנסה למרות הגיל טיפול על ידי משקפיים מתאימים ובהמשך , אם צריך, סגירות, כדי לשפר עד כמה שאפשר את הראיה בעין העצלה. (היה לי מקרה של ילד בן 13 עם 8.0+!בעין אחת שהגיע לראיה מלאה, 6/6, בטיפול מתאים. נכון שאלו מקרים יוצאים מן הכלל, ובדרך כלל בגיל 13 הטיפול כבר לא מועיל. צריך לסיים את הטיםפול לפני גיל 6. דר. נוימן

18/10/2004 | 00:20 | מאת: ברוך

שלום רב ד"ר נוימן, הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על המקרה שהזכרת שהיה לך עם ילד עם 8+ בעין אחת: מה היה המספר בעין השנייה, איך התגלתה אצלו הבעייה שעד גיל 13 לא גילו אותה, איך הוא טופל, ואם היה הפרש גדול מאוד בין שני העיניים איך הוא הסתדר עם משקפיים עם הבדל גדול בין המספרים לראות בשתי העיניים יחד. תודה רבה מראש

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה