בני בן השש - דמעות ומצמוץ תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/10/2004 | 19:22 | מאת: רוני

ד"ר נוימן שלום , בני בן השש דומע כמעט כל הזמן מזה כחצי שנה, בנוסף החל מיצמוץ (טיק) מזה כארבעה חודשים , בבדיקות אצל רופא העינים נאמר לנו כי אין סיבה פיזית ויש לחכות שיחלוף . אינני יודע אם יש קשר אך בני סובל גם מאלרגיה בעור הגורמת לגירוד, שבגללה אנו מורחים לו משחה סטרואידית כשהאלרגיה מופיעה. וכן גם סוג של אסטמה, שבשלה ניתנו לו סטרואידים לשאיפה לתקופה קצרה בתקווה שהבעיה תפתר לתמיד. שתי התופעות האחרונות מופיעות מדי פעם במשך השנתיים האחרונות. ואילו הבעיה בעיניים שבשלה פנינו אליך היא קבועה מזה חצי שנה . חיפשתי בפורום וראיתי את תשובותיך בנושא שאני מעלה, אך אין מקרה המדבר על משך זמנים דומה ושילוב דומה (אם בכלל יש קשר בין התופעות ). שאלתי היא : 1. האם לדעתך עלול להיות קשר בין התופעות או בין דרכי הטיפול ? 2. האם יש, למרות דברי רופא העינים, סוג של בירור עצבי או ראייתי שעלינו לעשות. ואם כן, לאיזה התמחות של רופא לפנות, או איזו בדיקה לבצע . סליחה שהלאיתי בפרטים. ותודה .

15/10/2004 | 19:25 | מאת: רוני

שכחתי לציין שבני מרכיב משקפיים בעלות מספר נמוך וצילינדר, מזה כשנה.

16/10/2004 | 23:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרוני שלום, ראשית- לא נראה לי שיש קשר לבעיית ראיה כלשהיא. טיקים יכולים להיות ממושכים, אבל דמעת היא לא חלק מטיק. להערכתי צריך לערוך לו שני מבחנים: מבחן "שירמר" (מראה את כמות הדמעות המופרשת) ומבחן העלמות צבע (מראה את יעילות ניקוז הדמעות מהעין) כדי לראות אם הדמעת נובעת מייצור יתר או מתת ניקוז. ולהמשיך משם. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה