dermoid cyst

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/10/2004 | 11:09 | מאת: ניר

שלום רב בתי בת השנה עומדת לעבור ניתוח להסרת dermoid cyst מעל עינה בחודש הבא האם תוכל לפרט קצת על הניתוח הסיכונים וההחלמה בתודה ניר

16/10/2004 | 10:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לניר שלום, אם הדרמואיד נייד, (או מקובע אבל הודגם בCT שלא חודר לגולגולת), הרי שמדובר בניתוח פשוט יחסית. לאחר חתך בעור וברקמת השריר (השריר הדק של המצח) מפרידים בין הדרמואיד והרקמה שסביבו ומרחיקים אותו, תוך הקפדה שלא יפתח תוך כדי כך. תופרים את העור (יש כל מיני שיטות כדי לקבל תוצאה קוסמטית טובה, אני תופר בתפר תוך עורי שנמס לבד). ההחלמה כמו לאחר כל חתך בעור. אפשר להרטיב לאחר מספר ימים. הערות: CT צריך רק אם הדרמואיד מקובע לעצם. אם מעט נייד במישוש- אין צורך בהדמיה. מה שתארתי זו הדרך בה אני נוהג, אני מניח שהמנתח שלכם הסביר לכם בדיוק, וייתכן שיש דברים שהוא עושה אחרת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה