דרוזן אצל ילדים בני 10

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/10/2004 | 19:55 | מאת: עפר

בבדיקה אצל רופאת עניים התגלה לילד דרוזן בשתי העניים. אני מבקש לדעת את המשמעות של התופעה אצל ילדים. מקריאה של חומר באתרים השונים אני מבין שאצל מבוגרים הדבר גורם לעיוורון כמעט מוחלט תוך פרק זמן של שנים בודדות. מה המשמועות אצל ילדים? אם התופעה מולדת היא חמורה כמו זו שמתפתחת? האם יש טיפול? ומה הפרוגנוזה אצל ילדים? אם בכלל יש סטטיסטיקה בעניין. בברכה ע.

16/10/2004 | 23:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעופר שלום, האם ייתכן שהמדובר הוא בדרוזן של ראש עצב הראיה ולא בדרוזן של הרשתית? דרוזן של הרשתית לא ידועים לי בילדים, להוציא משפחות עם "מחלה תורשתית דומיננטית- Famiilal autosoml dominant drusen ". האם שאר בני המשפחה נבדקו? אבדוק מחר בהרחבה בספר רשתית שאין לי גישה אליו כאן מהבית, ואכתוב לך אם יש אינפורמציה רלוונטית נוספת. מכל מקום נוון מקולרי (המחלה הקשורה בדרוזן אצל מבוגרים) לא מופיעה בילדים בצורה זו. (אלא כחלק ממחלות רשתית מולדות, שאינן קשורות בדרוזן). מי הרופא שקבע את האבחנה? האם ביקש לבדוק גם את שאר בני המשפחה? דר. נוימן

17/10/2004 | 18:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לע]ר שוב שלום, בדקתי עם אחד המומחים הטובים בארץ לרשתית, וגם הוא לא מכיר את האבחנה של דרוזן של הרשתית (להבדיל מדרוזן של עצב הראיה) בילדים. אולי כדאי שתקבלו חוות דעת נוספת? דר. נוימן

17/10/2004 | 19:53 | מאת: עפר

ד"ר דורון נוימן שלום את הבדיקה ערכה ד"ר דאי רופאה בקופת חולים כללית (אולי עובדת גם בבית חולים). היא המעיטה במילים ולא פרטה אם זה דרוזן של ראש עצב הראיה או של הרישתית. בבדיקה של הילד היא איבחנה בדרוזן ואכן אמרה שיכול להיות שזה תורשתי ואולי לא, היא בדקה אותי ולא נמצאו ממצאים .נשלחנו לבדיקת אולטרסאונד בעניין בשבוע הבא היא תערוך בדיקה לאישתי וכן תקבל את תוצאות בדיקת ה אולטרסאונד. היא אמרה שאם לא ימצאו ממצאים אצל אישתי נערוך בדיקת CT של הראש. ברשותך יש לי שאלות נוספות: מה המשמעויות של דרוזן של ראש ראש עצב הראיה? מה המשמעויות של דרוזן תורשתי והמשמעויות של דרוזן לא תורשתי? האם יש חשש לתהליך של אובדן הראיה אצל הילד, והאם ידוע על טיפול מונע או מרפה? תודה עפר

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה