פזילה וראיה כפולה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/10/2004 | 22:59 | מאת: she

לבני יש דואן סינדרום. העין הבעייתית היא עם מספר קטן, ועם צילינדר שירד לאחרונה. הטובה ללא מספר. בעקבות כך עברנו סגירות במשך כ-3 שנים. היום בן 8 והאורטופיסטית אמרה שלא צריך לסגור יותר. אנחנו כבר כ-3 חודשים ללא סגירות אולי רק פה ושם [כפעם לשבוע] פתאום החלו תלונות [זה מצחיק אותו] על ראיה כפולה מקרית. הדבר מאוד מדאיג אותי. מה עליי לעשות? למי לפנות? [רופא עיניים רגיל? מומחה לדואן? אורטופיסט?] מהם הדברים שצריך לבדוק בשלב זה? עליי לציין שהקריאה אצלו מצויינת ומהירה, גם הקריאה מהלוח בכיתה מצויינת. הדואן מתבטא בעין שמאל. העין מגיעה לאמצע בלבד. אין הטיית ראש.

12/10/2004 | 23:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

את צריכה להתייעץ עם רופא עיניים לילדים העוסק בפזילה. אני מניח שהראיה הכפולה היא רק במבט שמאלה, וגם לא תמיד. אם אכן כך, לא הייתי מתערב. אם יש פזילה וכפל ראיה במבט ישר,(לא סביר, אם היה, היה מטה את הראש), יש מקום לניתוח. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה