קריאה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/10/2004 | 09:38 | מאת: רון

שלום האם יש סיכוי מ3 שעות ביום של קריאה בספרים לנזק לפי דעת הרופאים שמחמירים בדבר וטוענים שיש קשר בין קריאה ממושכת להחלשת הראיה ?או שגם הם שמחמירים בדבר טוענים שזה רק במקרים שאדם יושב לפחות 6 שעות..אשמח אם תוכל לענות לי תודה

12/10/2004 | 19:04 | מאת: אפרת

אין שום קשר.

12/10/2004 | 20:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאפרת ורון שלום, לא מדוייק להגיד בצורה מוחלטת שאין שום קשר. נכון שאין הוכחות ישירות (כגון עבודה על 1000 ילדים, 500 שקוראים הרבה ו500 שלא קוראים כלל, זהים לגמרי בכל שאר המשתנים, ומעקב ל10 שנים לראות כמה פיתחו קוצר ראיה בכל קבוצה. עבודה כזו היא בלתי אפשרית לביצוע) לגבי קשר כזה. אבל- יש הרבה "רמזים נסיבתיים" שיש קשר כזה, וגם הסברים פזיולוגיים אפשריים. למשל- שכיחות של קוצר ראיה פי 2 ויותר ההרגיל אצל בחורי ישיבה, שהמאפיין אותם הוא שעות קריאה רבות מאד ביום, (גם בעבודה על בחורי ישיבה בארה"ב), או עבודה אחרת על פרחי טייס בצי האמריקאי, שלאחר 4 שנות קולג', 15 שעות לימוד ליום, ל17%! מהם היה קוצר ראיה של 1.0- לפחות) יש גם טיפולים המבוססים על זה למניעת התקדמות קוצר ראיה (מתן אטרופין ומשקפיים ביפוקליים למספר שנים) לסיכום- אין הוכחה, אך ייתכן שיש קשר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה