סגירות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/10/2004 | 01:44 | מאת: אוהד

עד איזה גיל צריך לסגור את העין החזקה במקרה של פזילה על מנת למנוע עין עצלה? לכמה שעות ביום?

12/10/2004 | 19:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאוהד שלום, השאלה כללית מדי. גיל הסיום, כמה זמן, וכמה שעות ביום תלויים בגיל הגלוי, בגיל בו התחילה הבעיה (מולד לעומת נרכש), ב"עומק" העין העצלה (=עד כמה הראיה פגועה) ובגורם לעין העצלה. מקובל שמעבר לגיל 6 אין יותר אפשרות לעזור על ידי סגירות, אך יש בהחלט יוצאים מן הכלל, ובמקרים מתאימים (למשל ילד עם עין עצלה על רקע בעיית משקפיים שאובחן לראשונה בגיל 7 ומעולם לא טופל), קיבלנו שיפור מרשים בסגירות בגיל 8. בהחלט חריד אך קיים. זו מסוג השאלות שרופא המתמצא בתחום ומכיר היטב את הילד צריך להחליט עליהם. דר. נוימן

21/01/2008 | 14:03 | מאת: פלג

שלום רב, בני בן החצי שנה נותח לפני כחצי שנה לאחר שאובחן עם phpv וקטרקט מאז הוא עם סגירות בתחילה לחצי שעה ביום ונכון להיום חצי יום. בשל גילו הצעיר יש צורך לשים לב לכל מעשיו ולוודא שאין הוא משפשף את העין בזמן הסגירה בכדי שלא תצא העדשה או תכנס לעין- האם ישנו איזה שהוא כיסוי שקוף שניתן לשים על העין בכדי שלא יגע בה? שאלה נוספת: כיום הוא עם עדשת מגע קשה, האם ניתן לעבור לעדשה רכה, במידה ולא מדוע? בתודה מראש

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה