אור בלילה ופזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/10/2004 | 23:51 | מאת: מיכאל

האם אפשר להשאיר אור חלש בלילה על ידי דימר?האם זה מזיק לעינים?לפעמים (פעם ביום)נראה כאילו פזילה איך מאבחנים פזילה? מה הסיפטומים ? תודה על עזרתך ומקווה שנהנת מחופשתך עלה והצלח

07/10/2004 | 21:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכאל שלום, היה מאמר גדול ב"סיינס" בזמנו לגבי אור חלש בלילה ועליית הסיכון לקוצר ראיה. (לא לפזילה). לא השתכנעתי בזמנו מהמאמר הנ"ל, ולא היו נוספים שאני מודע להם. לגבי הפזילה, בכל מקרה בסביבות גיל שנה הילד צריך הערכה מלאה הכוללת בדיקה לפזלה ובדיקת "מספר" משקפיים, כך ששני הנושאים "מכוסים" לדעתי אור חלש בלילה לא יכול לגרום לפתולוגיה עינית התפתחותית כלשהיא. דרך העפעפיים הסגורים זה כמעט לא נראה, העיניים בשינה מכוונות למעלה והחוצה, כך שציר הראיה מכוסה היטב על ידי העפעף גם בילדים הישנים עם עיניים מעט פקוחות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה