פרוטזה לעין עם חיישנים לפעוט בן שלוש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/10/2004 | 21:10 | מאת: 0407

שלום רב. אני אם לפעוט בן שנתיים ותשעה חודשים.בני נולד פג עם שתי עניים רואות וטובות ולצערי עקב עקב עירוי נוזלים שבני קיבל עם מחט מזוהמת הוא נדבק בחיידק אלים בשם "פסיאודומונאס" שלא אובחן בבית החולים אלא אובחן כ"גלואוקומה" ובסופו של דבר בניתוח הוסרה עינו של בני והוא נותר ללא עין וללא שום כלי דם היכולים לעזור לעין לתפקד לא יודעת להגיד בשפה מקצועית אך הובהר לי כי בני לעולם לא יראה בעין זו. כיום לבני יש פרוטזה מצויינת שנעשתה בחיפה ואנו מרוצים. עדשה זו היא תותבת ובלילה מוציאים אותה. הילד מוציא את הפרוטזה כל פעם שהיא מפריעה לו או כשהוא בוכה וכ'. שמעתי שיש אפשרות לפרוטזה עם חיישינים שהאישון יזוז רגיל וגם זה מושתל ולא צריך להוציא את הפרוטזה כל יום. אם מישהו יכול לתת לי כל נתון שיעזור לי בנושא אודה לו מראש

07/10/2004 | 20:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנלי שלום, אני מניח שאת התותב התקינה גב' מירה ורדיזר, את יכולה להתייעץ אתה בכל עניין הקשור לתותב, היא באמת מאד מקצועית ויודעת. כדי שהתותב יזוז היטב עם העין השניה, אנו משתדלים בעת הסרת העין להשאיר את השרירים בצורה שתאפשר תנועה טובה יותר של התותב. חשוב גם איזה סוג ניתוח נעשה לצורך הסרת העין, (הסרת כל גלגל העין בשלמותו או "רק" ניקוי תוכן העין להסרת הזיהום והשארת הלובן של העין עם השרירים המחוברים אליו). במקרה השני אפשר לתת תנועה טובה יותר לתותב. אני לא מודע לחיישנים המושתלים בתותב או בארובה כדי לאפשר תנועה, התנועה תמיד נובעת מהשרירים החוץ עיניים. אם יש לך מראה בקום בנושא זה, אשמח לקרא ולדון אתך על זה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה