קוצר ראיה עין עצלה ופטוזיס

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/09/2004 | 11:53 | מאת: אסנת

שלום רב הובחן שיש לביתי בת 11 חודשים פטוזיס וקוצר ראיה גבוה בעין ימין מלידה בדיוק כמו שיש לי. 1. מה ניתן לעשות בגיל כזה כדי למנוע עליה במספר הראיה 2. האם מומלץ לנתח את העין לפטוזיס 3. האם יש ניתוחי לייזר לגיל הזה? תודה וחג שמח אסנת

29/09/2004 | 13:34 | מאת: ד

לאסנת שלום, (איך רק בגיל 11 חודש? האם הפטוזיז מתקדם?) ויותר חשוב, מה אתם עושים לתיקון הראיה בעין זו? התשובה הקצרה ל3 השאלות היא :לא. התשובה המדוייקת היא קצת יותר מורכבת, ואולי שווה לדון על השאלות האלו לאחר בדיקה, אבל אכתוב לך את העיקרים: 1-אין דרך טובה לעצור התקדמות קוצר ראיה. אני נוהג לטפל על ידי ביפוקלים עם או בלי אטרופין. יש לזה יתרונות וחסרונות, ואין הסכמה כללית על יעילות השיטה. בתינוק אחד בן שנה עם 11.0- שאני מטפל בו כרגע העליה נעצרה. (אפשר כמובן לטעון שנעצרה בלי קשר לביפוקלים, וייתכן שזה נכון) אולי אוכל לקשר אותך עם האמא אם תרצי. 2 את הפטוזיס, אם לא חוסם את ציר הראיה, כדאי לנתח בגיל 4 לערך. הניתוח הפלסטי קל יותר, מצליח יותר, ועד גיל זה הילדים בדרך כלל לא סובלים סבל "קוסמטי". אם הפטוזיס מפריע לראיה, (ופטוזיס מלא יכול גם להיות הגורם לקוצר ראיה חד צדדי, אם כי אני מניח שזה לא המקרה אצלכם, אחרת היה מתוקן כבר בגיל מס שבועות), אז צריך לנתח כבר. 3ניתן לעשות לייזר בכל גיל, השאלה אם כדאי ומוצדק. אני במקרים כאלו נוהג להשתיל עדשת ארטיזן (עדשה מיוחדת להשתלה בתוך העין ללא הוצאת העדשה הטבעית, ויש גודל מיוחד לילדים.) תינוק אחד כזה שהשתלתי לו 12- פיתח ראיה טובה בעין עם ההשתלה (גם עם ההורים שלו ניתן לקשר אותך, אני מאמין גדון בעזרה שיכולים להושיט הורים ליד עם בעיה להורים "חדשים" עם בעיה דומה.) סליחה על התשובה הארוכה, זה מקרה עם מספר בעיות שצריכות להיות מטופלות בו זמנית. דר. נוימן

29/09/2004 | 13:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאסנת שלום, (איך רק בגיל 11 חודש? האם הפטוזיז מתקדם?) ויותר חשוב, מה אתם עושים לתיקון הראיה בעין זו? התשובה הקצרה ל3 השאלות היא :לא. התשובה המדוייקת היא קצת יותר מורכבת, ואולי שווה לדון על השאלות האלו לאחר בדיקה, אבל אכתוב לך את העיקרים: 1-אין דרך טובה לעצור התקדמות קוצר ראיה. אני נוהג לטפל על ידי ביפוקלים עם או בלי אטרופין. יש לזה יתרונות וחסרונות, ואין הסכמה כללית על יעילות השיטה. בתינוק אחד בן שנה עם 11.0- שאני מטפל בו כרגע העליה נעצרה. (אפשר כמובן לטעון שנעצרה בלי קשר לביפוקלים, וייתכן שזה נכון) אולי אוכל לקשר אותך עם האמא אם תרצי. 2 את הפטוזיס, אם לא חוסם את ציר הראיה, כדאי לנתח בגיל 4 לערך. הניתוח הפלסטי קל יותר, מצליח יותר, ועד גיל זה הילדים בדרך כלל לא סובלים סבל "קוסמטי". אם הפטוזיס מפריע לראיה, (ופטוזיס מלא יכול גם להיות הגורם לקוצר ראיה חד צדדי, אם כי אני מניח שזה לא המקרה אצלכם, אחרת היה מתוקן כבר בגיל מס שבועות), אז צריך לנתח כבר. 3ניתן לעשות לייזר בכל גיל, השאלה אם כדאי ומוצדק. אני במקרים כאלו נוהג להשתיל עדשת ארטיזן (עדשה מיוחדת להשתלה בתוך העין ללא הוצאת העדשה הטבעית, ויש גודל מיוחד לילדים.) תינוק אחד כזה שהשתלתי לו 12- פיתח ראיה טובה בעין עם ההשתלה (גם עם ההורים שלו ניתן לקשר אותך, אני מאמין גדון בעזרה שיכולים להושיט הורים ליד עם בעיה להורים "חדשים" עם בעיה דומה.) סליחה על התשובה הארוכה, זה מקרה עם מספר בעיות שצריכות להיות מטופלות בו זמנית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה