תפרים מותאמים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/09/2004 | 00:39 | מאת: דרורית

תודה על תשובתך המהירה. מתי נהוג להשתמש בשיטה זו? מה היתרונות והחסרונות לגבי שיטה זו בניתוח פזילה פנימה בנער בן 15?

29/09/2004 | 13:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדרורית שלום, תלוי בשיתוף הפעולה שניתן לקבל מהילד. הפעולה כרוכה באי נעימות ומעט כאב. (בערך ברמה של טיפול שיניים קצת לא נעים) ניתן בדרך כלל להתרשם מהילד וראות אם יתאים. הכי צעיר/ה שאני עשיתי זו ילדה בת 12. לא דברנו על המקרה עצמו, תזכרי שתפרים הניתנים תהתאמה הם לא "פתרון קסם" לנושא של תוצאה ניתוחית לא מדוייקת, ויש מקרים לא מעטים שלמחרת הניתוח נראה שיש צורך בהתאמה, מזיזים קצת את השריר, ובסופו של דבר כאשר מודדים את התוצאה הסופית לאחר מספר שבועות מסתבר שעדיף היה לא להזיז. בקיצור, זו עוד טכניקה העוזרת לנו לדייק בניתוח, ויש לה יתרונות וחסרונות כמו לכל טכניקה, וצריך להשתמש בה (הן מבחינת מתי והן מבחינת כמה) לפי שיקול הדעת הכללי המנחה את הטיפול בכל מקרה לגופו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה