בעיה בהרכבת משקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/09/2004 | 22:41 | מאת: אילנה

שלום רב, לביתי בת ה-ארבע וחצי הובחן בעיית ראיה:5+בערך בכל עין. קניתי לה משקפיים יפות והשתדלתי להכין אותה נפשית טוב לקראתם...אלא- שהיא בשום אופן לא מוכנה להרכיב אותם בבית הספר פוחדת שיצחקו, בבית לפעמים היא שמה אותם אך לזמן קצר בלבד.... יש לציין שהתפקוד שלה בלעדיהם ממש מצויין, אין לה עין עצלה,ולא פזילה... החשש שלי שעקב הסירוב המתמשך שלה תהיה לה בעיה בעתיד...... האם חששותי מוצדקים?...מה ניתן לעשות מנסיונך? נ.ב היא טוענת שהיא רואה עם המשקפיים "גדול מאוד"- מה המשמעות?.......אמא מודאגת.

28/09/2004 | 08:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בית ספר או גן? אפשר לעשות (קל יותר בגן) "שעת משקפיים" בה מדברים על נושא המשקפיים, מסבירים מה זה עין עצלה ולמה חשוב להרכיב משקפיים, ואחרי זה הרבה פעמים "נשבר הקרח" ואין יותר בעיה. (הקושי הוא בדרך כלל בפעם הראשונה, אחרי שכל הילדים ראו את המשקפיים ועברו לסדר היום אין כל כך בעיה. (תוכלי להתייעץ עם דניאל מ"אופטי קיד", יש להם מן תבנית מוכנה לעניין זה) אם אלו באמת המספרים,היא בהחלט חייבת להרכיב את המשקפיים כל היום, ואין חשיבות לעובדה שהיא רואה טוב גם בלעדיהם. כדי לראות טוב ללא משקפיים היא צריכה "לתת" לבד 5.0+ לרחוק, ו- 8.0+ !! לקרוב. (תמיד לקרוב צריך 3+ יותר מאשר לרחוק.) למרות שזה אפשרי בגילה, זה קשה, רוב הזמן הם לא "נותנים " את כל ה+ ורואים מטושטש, וכן מתקשים בעבודה לקרוב (קריאה, ציור וכו). בנוסף, יש לה סכוי טוב להשבר לפזילה עם + לא מתוקן כזה. בגלל כל הנ"ל, מקובל היום לתת משקפיים מעל 4+, גם אם שאר הבדיקה והביצועים תקינים. זה שהיא רואה מעט יותר גדול איתם זה נכון- היא תתרגל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה