עקיבה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/09/2004 | 15:35 | מאת: רותי

באיזה גיל צריך תינוק להתחיל לעקוב? התינוק שלי בן חודש וחצי ובטיפת חלב ראו שהוא לא עוקב...

24/09/2004 | 19:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרותי שלום, תינוקות אמורים להתחיל לעקוב בימים או בשבועות הראשונים לחיים, אבל-- יש לא מעט תינוקות אצלם יש הבשלה מעט איטית של עצבי הראיה (או גורמים אחרים שאנו לא מבינים אותם) הגורמים להם להתחיל לעקוב מאוחר יותר, אפילו בגיל מספר חדשים, מבלי שהדבר מפריע להם לפתח מערכת ראיה תקינה לחלוטין בסופו של דבר. כל זה כמובן בתנאי שהעין תקינה לגמרי מכל שאר הבחינות. מה שאת צריכה לעשות זה לפנות לבדיקת עיניים מלאה כולל תשבורת אצל רופא עיניים ילדים הרגיל בבדיקות אלו. אם הכל תקין פרט לכך שלא עוקב, פשוט התאזרי בסבלנות, הרגיעי את החותנת, והילד יתחיל לעקוב בסופו של דבר ויראה רגיל ותקין. אני רואה ילד אחד או שניים כל שבוע מסיבה זו, ועד היום כל אלו שהבדיקה היתה תקינה, פיתחו ראיה תקינה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה