אישון אסימטרי

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/09/2004 | 15:09 | מאת: הורים מודאגים

ביתנו בת 5 חודשים מזה כשלושה ימים הבחנו בכך שאישון עין ימין מורחב ואינו סימטרי כלומר אינו עגול אלא פחוס ואליפטי. הילדה עברה במהלך היומיים האחרונים רופא עיניים + אורטופיסטית. שלא זיהו בעיה בעין עצמה. בהרחבת אישונים נמצאה קרקעית עין תקינה. היום במיון נבדקה שוב ע"י רופא עיניים +הרחבת אישונים לא נמצא דבר חדש שלא ידענו. הרופא "פסק" שזו פיגמנטציה. תשובה זו נראית תמוהה בעיניי שכן שני רופאים מומחים לא "עלו על זה" השאלה מה יכול לגרום לתופעה מסוג זה? ומה יש לעשות?

21/09/2004 | 15:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מסוג השאלות שלא ניתן לענות ללא בדיקה מדוקדקת של מבנה הקשתית, תגובת האישונים לאור ולפוקוס לקרוב, ובדיקת עיניים. יש גורמים רבים ושונים לפתולוגיות של האישון, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה