פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/09/2004 | 12:00 | מאת: רועי

שלום רב! בתי בת ה-3 היה לה חשש לפזילה ולכן לקחתי אותה לבדיקת עיניים. הרופא שבדק אותה קבע שיש לה רוחק ראיה והיא זקוקה למשקפיים עם מידות כאלה: RE+2.25-0.5X45 LE+2.25-0.5X100 מכיוון שזו ילדה ראשונה שלי ורציתי להרגיש בטוח פניתי לחוות דעת נוספת של רופא עיניים שקבע שהיא זקוקה למשקפיים לרוחק עם מידות עדשה כאלה: O.D +3.25 O.S +3.25 רציתי לדעת : 1.מה המשמעות של הבדיקות? 2.האם שתי הבדיקות עם אותם תוצאות ואם לא איזה להעדיף? 3.האם בתי תצטרך ללכת הרבה שנים עם משקפיים או שהפזילה תעלם מתי שהוא? בתודה מראש רועי

21/09/2004 | 15:42 | מאת: ז

לרועי שלום, 1- נמצא רוחק ראיה שיכול להיות הגורם לכל או לרוב הפזילה. 2-ההבדל בין התוצאות לא מאד גדול. בשני המקרים מדובר ברוחק ראיה קל וסימטרי. אם יש גם פזילה, הייתי הולך על התיקון הגבוה ביותר שסובלת, כדי לנסות לפתור את כל בעיית הפזילה ולא להזדקק לניתוח. 3- לפחות מספר שנים. דר. נוימן

21/09/2004 | 15:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרועי שלום, 1- נמצא רוחק ראיה שיכול להיות הגורם לכל או לרוב הפזילה. 2-ההבדל בין התוצאות לא מאד גדול. בשני המקרים מדובר ברוחק ראיה קל וסימטרי. אם יש גם פזילה, הייתי הולך על התיקון הגבוה ביותר שסובלת, כדי לנסות לפתור את כל בעיית הפזילה ולא להזדקק לניתוח. 3- לפחות מספר שנים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה