ניתוח צינורית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/09/2004 | 10:01 | מאת: שרון

בני בן השנה ורבע, אמור לעבור ניתוח של השתלת צינורית בתעלת הדמעות. הוא עבר ניתוח לפתיחת תעלת הדמעות ע"י מתכת שלא הצליח (עקב מצב סתום מאד), לפני שלושה חודשים ועכשיו עליו לעבור ניתוח של השתלת צינורית. שאלתי היא: מה קורה אם הניתוח הנ"ל גם לא מצליח???? מה הצעד הבא??????? מודאגת מאד שרון. .... ותודה.

21/09/2004 | 15:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרון שלום, ברוב המקרים, השתלת הצינורית פותרת את הבעיה. (האם משתילים לו את הצינורית ש"יושבת" לבד או שיש כוונה לתפור אותה לרירית האף?) במקרה שלאחר מספר חדשים עם צינורית הבעיה לא נפתרה, השלב הבא הוא ניתוח "ממש" בו יוצרים קשר ישיר בין שק הדמעות וחלל האף. מנסיוני-נדיר מאד שמגיעים למצב זה. אני זוכר רק מקרה אחד שבו הצינורית לא פתרה את הבעיה ונזקקנו לניתוח. דר. נוימן

21/09/2004 | 15:57 | מאת: שרון

תודה על התשובה המהירה ובכלל הצינורית תהיה תפורה לרירית האף בתפר אחד (ככה הרופא אמר) והילד יכול להוריד אותה בלי בעיות...( זה גם ריזיקה שהניתוח הזה יעבור בלי הצלחה.) הבנתי שהסיכויים של ניתוח הצינורית, אפילו יותר נמוכים מהניתוח הראשון (פתיחת תעלת הדמעות) האם זה נכון לפני ידיעתך? נ.ב. היינו אצלך לפני כמה חודשים, זוג מהקריות, גם לשיטת הלחיצה (כפי שאתה מבין הפעם זה לא הצליח, הילד היה גדול מידי) משפ' הרוש זוכר??

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה