בדיקת ראיה גיל 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/09/2004 | 09:33 | מאת: הדס

שלום, בעקבות שריטה בעין של בני בן ה-3 נעשתה לו בדיקת ראיה ואלו התוצאות: - בבדיקת ציורים הוא ראה הכל, היה לו קצת קשה השורה התחתונה אבל בסוף הוא ידע לענות בשתי העיניים. - בהרחבת אישונים התגלה צילינדר בשתי העיניים במספר 1.5 והמספרים +1.5 בעין ימין ו +2 בעין שמאל. הרופא אמר שיש צורך להגיע שוב בעוד חצי שנה שכן, אלו תוצאות חריגות לגילו רציתי לשאול עד כמה חריגות התוצאות לגילו, האם יכולה להתפתח עין עצלה (לאחותו הגדולה יש אבל בגיל 4 המספרים שלה היו בסביבות 4.5+ ללא צילינדר ) והמספרים שלו יכולים לגדול גם בצורה דרסטית ולהגיע ל +4 ? או שיש סיכוי שהמספרים יקטנו ולא תהיה בעיה ? תודה.

21/09/2004 | 15:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

המספרים אכן חריגים מעט, אך בערכים אלו לא נראה לי שיש סכנה גדולה לעין עצלה וניתן להסתפק בביקורת בעוד 6 חדשים ובנתיים לא לתת משקפיים. רוב הסיכויים שהמספרים ירדו או יישארו יציבים. הסכוי לגדילת המספר קטן. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה