אמא תגובה לתשובה הקודמת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/09/2004 | 23:53 | מאת: אמא

שלום רב! תודה רבה על עצתך ויש לי עוד שאלה אם ילדים שיש להם עיניים בהירות יש בעיות בראיה בדרך כלל?. ואם הבת שלי בגילה שהיא בת 11 וחצי יכולה לשים עדשות מגע? האם הילד מספיק אחראי לשים את העדשות? ושאלה אחרונה מי יותר מומחה רופא עיניים או הופטימיטריס כי רופא עיניים קבע לי את המספר 4.0 ושהיא בחרה משקפיים ההופטימיטריס בדק את הראיה של הילדה והוריד לה את המספר ל-3.75 מה נכון לעשות? ובנוגע לביה"ס הבת שלי אומרת שהיא יכולה ליראות בלי משקפיים כי היא קרובה ללוח והמורה רושמת די גדול אני מודה לך מאוד שיהיה לך חג שמח וגמר חתימה טובה!!!!!

17/09/2004 | 12:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמא? שלום, תשובות לפי הסדר: 1-צבע בהיר של הקשתית לא קשור ליותר תחלואה בעיניים. (לא מדובר כמובן על מצב פתולוגי כגון לבקנות). 2-אפשר לשים עדשות מגע בכל גיל, תלוי בסיבות. 3-תלוי בילדה. (מסודרת? אחראית? משמעת עצמית?) העדשות החד פעמיות הנפוצות היום מפשטות ביותר את כל נושא הטיפול נקוי ואחזקה של העדשות. (שלשתם לא קיימים, זורקים בערב לפח ופותחים בבוקר עדשה סטרילית חדשה) 4- אין הבדל בין 4.0 ו3.75, מבחינת העין. 5-קוצר או רוחק ראיה? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה