ניתוח פזילה לעין עיוורת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/01/2003 | 21:42 | מאת: ורד

שלום רב, בתי בת 4 נולדה שבעין אחת יש לה קולובומה של עצב הראיה, העין עיוורת (היא במעקב במרפאת עיניים). בעין זו יש פזילה חזקה מאוד פנימה וקצת למעלה.העין השניה תקינה. במרפאת עינים בבי"ח ממליצים לנתח ניתוח פזילה שמשמעותו קוסמטי בלבד. רופא עיניים בקופת חולים טען לא כדי לנתח, כי הפזילה תחזור מיד. מה דעתך?איני רוצה לבצע ניתוחים סתם. בתודנ

07/01/2003 | 00:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לורד שלום. לפני כל דבר אחר- בתך צריכה להרכיב משקפיים להגנה על העין היחידה. ילדים נפגעים בתאונות בית או במשחק בחוץ. כאשר ילד עם 2 עיניים מתפקדות מאבד עין בתאונה, הוא מגיע למצב של בתך, שעם כל אי הנעימות סה"כ לא מפריע לתפקוד רגיל. כאשר ילד עם עין יחידה נפגע בעינו הטובה- זו קטסטרופה טוטלית. משקפיים רגילים ויפים עם עדשות פלסטיק ללא מספר מספקים הגנה סבירה בהחלט. לשאלתך- לדעתי כדאי לה לעבור ניתוח לתיקון הפזילה. נכון שיש סיכוי לא קטן שבמשך הזמן הפזילה בעין שאינה רואה תחזור (לאו דוקא מיד- ניתחתי רבים כאלו וחלק לא קטן נשארו ללא פזילה שנים, או לתמיד). הנקודה היא שכיום היא פוזלת, ומכיון שכמובן מגבילים את הניתוח לעין שאינה רואה, לא צפוי סיבוך משמעותי פרט לחזרת הפזילה. כלומר במקרה הגרוע את חוזרת למצב של היום, ובמקרה הטוב-שיפור קבוע או למספר שנים. גיל 4 הוא הגיל בו המודעות לצורתנו החיצונית מתפתחת, ויש משמעות פסיכולוגית לתיקון ה"קוסמטי" לפני גיל זה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה