חשש לעין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/09/2004 | 12:31 | מאת: שרית

לד"ר נוימן שלום רב. בני בן ה-6 עבר בדיקת עיניים אצל אורטופטיסטית, שמצאה אצלו שוני בשתי העיניים. עין שמאל מ"ס 2+ ובעין ימין מ"ס 1.25- עם צילינדר. היא נתנה לו משקפיים ובקשה לבוא לבקורת אחרי 6 שבועות מיום הרכבת המשקפיים, בכדי לראות שלא מתפתחת עין עצלה. שאלתי היא: האם הטשטוש בעין שמאל יכול להביא להורדת חדות הראיה בה, שהיא העין החזקה אצלו? ולפי הבדיקה שלה חדות הראיה בה היא 8 מתוך 10. עין ימין שלו היא החלשה וחדות הראיה שלה היא 1 מתוך 10. אודה לך אם תשיב לשאלותי.

16/09/2004 | 23:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרית שלום, הראיה שציינת בכל עין היא עם או בלי המשקפיים? חשובה חדות הראיה בתיקון מלא במשקפיים כדי להחליט לגבי עין עצלה. מה שעשתה והמליצה האופטומטריסטית נשמע נכון, אני מניח שהבדיקה היתה עם טיפות להרחבת האישון דר. נוימן.

17/09/2004 | 09:51 | מאת: שרית

לד"ר נוימן שלום. הראיה שציינתי בכל עין היא ללא המשקפיים. אכן הבדיקה הייתה עם טיפות להרחבת האישונים. לא ענית לי, אם הטשטוש בעין הטובה, יכול להביא לירידת הראיה בעין הזאת וכן אם זה יכול לגרום לפזילה. אודה לך על תשובתך.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה