חסימת תעלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/09/2004 | 09:54 | מאת: שירי

דורון שלום , אחרי ביקור אצלך ולאחר שביצעת לחיצה לילדי (רועי) בן שנה וחודשיים , אני חייבת להודות כי ישנה הטבה וכי ההפרשות מהעין אינן כפי שהיו. יש לי שאלה, מדוע ישנן הפרשות ודמע מידי פעם ? אם התעלה נפתחה אז מדוע הדמע וההפרשות הן לסירוגין ? יכול להיות שהתעלה נפתחה חלקית או משהו דומה. רועי מתעורר משנת הלילה עם עין מלוכלכת ולעיתים עם עין סתומה (דבר שקרה כל הזמן עד לפני הלחיצה) בברכה חג שמח ושנה טובה שירי

16/09/2004 | 10:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירי שלום, אם נפתח בלחיצה בגיל שנה וחדשיים, זו תהייה הפתעה משמחת. המפתח הוא הדמעת. אם יש דמעת כאשר לא בוכה, ולא מנוזל!!!, הרי שעדיין יש חסימה. אם שיפור ניכר בדמעת, והיא קיימת כאשר מנוזל ולא קיימת כאשר לא מצונן, הרי שיש פתח ללע אף, גם אם קטן, ואין מקום ןהתערבות. ההפרשות, גם אם רבות מאד לאחר שינה, אך ללא דמעת, לא חשובות. אשמח אם תעדכני אותי בטלפון למרפאה בשעות שאני עובד שם, כדי שאוכל לעדכן בתיק שלו. תודה, דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה