פזילה אצל ילודים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2004 | 22:44 | מאת: שירה

שלום, נולד לי בן והוא כיום בן חודש. לעיתים קרובות הוא פוזל. הבנתי שאצל יילודים זו תופעה שכיחה מאחר ואין עוד קישור בין העיניים. מאיזה גיל אני צריכה לחשוש לפזילה קבועה? האם כבר עכשיו יש לטפל בנושא? תודה.

12/09/2004 | 23:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשירה שלום ומזל טוב. פזילה קלה, המופיע רק מידי פעם, פחת ופחות ככל שהילד גדל, ונעלמת עד גיל 6 חדשים, היא בגדר הנורמה. פזילה קבועה מחייבת בדיקה בכל גיל. בכל מקרה צריך בדיקה מלאה כולל תשבורת בגיל שנה לערך, גם עם הכל תקין, כדי לאתר בזמן את שלו שיפתחו עין עצלה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה