צילינדר+עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/09/2004 | 09:23 | מאת: הלן

שלום רב, לבני בן ה-3.8 מצאו הבדל בין עין ימין לשמאל בבדיקה בטיפת חלב. לקחתי אותו לרופא עיניים שאבחן שיש לו בעייה בעין שמאל +4 ועין ימין +1. אחרי כן, הלכתי לאופטומטריסט והוא הפנה אותי לאורטופטיקאית והיא עשתה בדיקה נוספת עם טיפות (פעמיים) והיא מצאה שיש לו צילינדר 0.5 בעין ימין וצילינדר 3.5 בעין שמאל, דבר שמחייב משקפיים וסגירת עין ימין לכמה שעות כל יום במשך 3 חודשים. אודה לך אם תוכל לענות לי האם ייתכן שרופא עיניים טועה כך בגדול?? , מי צודק?? בינתיים הזמנתי לו משקפיים עם צילינדר. יתרה מזאת, יש לי עוד תינוקת בת 1.8 האם ללכת איתה לבדיקת עיניים ואם כן האם לרופא עיניים או לאורטופטיקאית??? הבנתי ממנה שצילינדר זה משהו תורשתי. תודה

07/09/2004 | 23:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להלן שלום, האם בדיקת העיניים של הרופא הייתה אם טיפות?\ בלי קשר, האח הקטן צריך בדיקה מלאה כולל טיפות לוודא שאין גורמי סיכון לעין עצלה. לא בגלל הממצאים של האח הגדול (שאם הם נכונים, וכבר נגרמה עין עצלה בשמאל, הרי שאובחן באיחור של כשנתיים וחצי, דבר המשפיע לרעה על סיכויי ההחלמה של העין העצלה. (החלמה=הגעה לראיה תקינה עם משקפיים), אלא בגלל שכל ילד באוכלוסיה צריך את הבדיקה הזו בגיל שנה, כדי לאתר בזמן את אותם 4% !! מהילדים הסובלים ממצב זה, וללא אבחון וטיפול מוקדמים ייפתחו לקוי ראיה (=עין עצלה) לכל חייהם. דר. נוימן

08/09/2004 | 09:05 | מאת: הלן

ד"ר נוימן תודה על תשובתך המהירה אכן הבדיקה של הרופא נעשתה עם טיפות, אך הגיע לממצאים אחרים כפי שציינתי. האם את הילד השני לקחת לרופא עיניים או לאורטופיקאית?? מה דעתך?? האם הנזק שנעשה לעיניי הילד הבוגר יותר הוא בלתי הפיך והאם יצטרך משקפיים כל חייו? האם העין העצלה תישאר עצלה או שעצם כיסוי העין ישפר את המצב? אשמח להבהרותיך בברכת חג שמח ושנה טובה הלן

14/09/2004 | 09:31 | מאת: שרית

לד"ר נוימן שלום רב. בני בן ה-6 עבר בדיקת עיניים אצל אורטופיסטית, שמצאה אצלו שינוי בשתי העיניים. עין שמאל מספר 2+ ובעין ימין 1.25- + צילינדר. היא נתנה לו משקפיים ובקשה לבוא לבקורת אחרי 6 שבועות מיום הרכבת המשקפיים, בכדי לראות שלא מתפתחת עין עצלה. שאלתי היא: האם הטשטוש בעין שמאל יכול להביא להורדת חדות הראיה בעין הטובה, וכן לפתח פזילה עקב כך? עין שמאל שלו היא החזקה ולפי הבדיקה,חדות הראיה שלה היא 8 מתוך 10. עין ימין שלו שהיא החלשה, חדות הראיה שהיא קבעה היא 1 מתוך 10. עוד שאלה שרציתי לשאול, מה ההבדל בין רופא עיניים לאורטופיסט? אודה לך אם תענה לי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה