כאבי ראש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/09/2004 | 00:40 | מאת: מיקי

שלום, בני בן 8.5 מרכיב משקפים כחצי שנה במספר נמוך. לעיתים הוא מסרב להרכיבם בעיקר בטענה שזה מפריע לו במשחקי ספורט. הוא מרבה להתלונן על כאבי ראש. יש לציין כי התלונות החלו הרבה לפני הרכבת המשקפיים. האם יש קשר בין הכאבים לבעיית הראייה? והאם ניתן לבדוק זאת באיזשהו אופן?

07/09/2004 | 23:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בדרך כלל עין קשר. כדי להוציא מחשבון בעיית עיניים כגורם לכאב הראש יש לוודא על ידי בדיקה עם טיפות שהמספר (וציר הצילינדר, אם יש כזה) מדוייקים, ולבצע הערכת פזילה ומיקוד. (תלוי גם מה אופי כאב הראש, מתי מופיע, למה קשור, כיצד עובר וכדומה). בנוסף, צריך לבדוק את עיצבי הראיה לוודא שאין לחץ תוך מוחי מוגבר. (זו בדרך כלל התרומה העיקרית של רופא העיניים לבירור של כאב ראש. כאמור, רוב כאבי הראש לא נובעים מבעיות עיניים). דר. נוימן

15/12/2004 | 07:42 | מאת: הדס

שלום לרופא, יש לי בת בת 9 שלפני כחצי שנה התלוננה על סחרחורת ואתמול שוב על כאבי ראש וכן על העיניים בעת שהיא מזיזה אותם ומשירה מבט לצדדים. מה זה יכול להיות ? איזה בדיקות יש לערוך? תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה