פזילה מדומה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/09/2004 | 22:21 | מאת: פוזל מיואש

שלום ד"ר נוימן אני בן 29. נולדתי עם פזילה בעין שמאל (העין בפנים, קרובה לאף), וכשהייתי כבן שנה עברתי ניתוח לתיקון פזילה שלא הצליח (להורים שלי נמסר ש"ברח להם השריר"). כעבור כמה חודשים עברתי ניתוח נוסף לתיקון הפזילה, שגם הוא לא הוכתר בהצלחה מרובה. מאז ההורים שלי התנגדו לכל בקשה שלי לבצע ניתוח נוסף בעין. בגיל 22 פניתי מיוזמתי לרופאה מומחית בתחום ועברתי אצלה ניתוח לתיקון פזילה. היא היתה מאוד מרוצה מתוצאות הניתוח. הבעייה היא שעדיין נשארתי פוזל. אני נראה אפילו מאוד פוזל, ואני לא סתם מדמיין, אנשים אומרים לי את זה כל הזמן (או שאני פשוט מבחין שכשאני מדבר איתם הם פתאום שמים לב ונרתעים, וזה קורה המון). מיותר לציין שהדבר גורם לי לבעייה חמורה בביטחון העצמי שלי, ולהרגשה נפשית מאוד לא טובה. לפני מספר חודשים ביקרתי שוב את אותה רופאה. היא הסכימה איתי שעל פניו נראה שאני פוזל, אבל בבדיקות שהיא מבצעת (עם פנס, עם סרכל וכו') זויות הפזילה מאוד קטנות "ולא מנתחים במצב כזה". היא טענה שכל ניסיון נוסף לגעת בעין לאחר 3 הניתוחים שעברתי הוא מאוד מסוכן והיא לא מוכנה לקחת את הסיכון. היא נתנה לי מרשם למשקפיים חדשיםף עם פריזמה, אבל אמרה שהיא לא בטוחה שזה יעזור. וזה אכן לא עזר... האם אתה מכיר מקרים נוספים כאלו? האם יש ניתוחים אחרים (לא ניתוחי פזילה קלאסיים) שיכולים לעזור במקרה כזה? האם כדאי לי פשוט לקבל חוות דעת ממומחה אחר? אני חוזר ומדגיש שאני לא סתם מדמיין, כל אחד שאני שואל אותו מסכים איתי שאני מאוד פוזל ולא מבין למה הרופאים לא מסכימים לזה. אני לפעמים מרגיש כאילו חסרה לי יד והרופאים מנסים לשכנע אותי שיש לי יד...

04/09/2004 | 16:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל... שלום, כל מה שכתבת נשמע מדוייק (ולצערי לא מאד נדיר, אם כי זה בהחלט מיעוט המקרים). ראשית, התחושה שלך שאנשים שמסתכלים עליך מתקשים לדעת לאן אתה ממקד (השאלה: "למה אתה לא מסתכל עלי כשאנחנו מדברים" מוכרת לך?) היא תחושה מאד מפריעה ומקשה על יצירת קשר עם אנשים, בעיקר הכרויות חדשות. שנית, קורה בהחלט מצב שיש שארית פזילה קטנה (לפי המדידה עם סרגל הפריזמות, נאמר זוית של 6-8 פריזמות), ולמרות זאת הרושם הקוסמטי הוא של פזילה גדולה יותר. גם צודקת הרופאה, שבנוכחות זוית קטנה, לאחר 3 ניתוחים, בעיקר אם באחד באמת ברח שריר,יש סיכון בניתוח נוסף. ניתן לשקול אולי ניתוח עם תפר להתאמה למחרת, זאת אוכל לאמר לך רק לאחר בדיקה ומדידת זויות הפזילה בכיוונים שונים. בכל מקרה, אם אתה מחליט לבא, זה צריך להיות עם רמת צפיות נמוכה, שלא תתאכזב.

04/09/2004 | 18:19 | מאת: פוזל מיואש (אלון)

שלום דר נוימן תודה על תשובתך קבעתי תור למרפאה שלך. אני אביא איתי צילום של התיק הרפואי שמתאר את הניתוח האחרון שעברתי, לפני 7 שנים. האם כדאי לנסות למצוא את התיק הרפואי שלי מהזמן שהייתי תינוק, שמתאר את שני הניתוחים הראשונים (מדובר על לפני יותר מ-25 שנה, ומאז לא ביקרתי שוב באותו בית חולים (רוטשילד בחיפה) - יש סיכוי שיש להם עדיין את התיק הרפואי שלי בארכיון? שוב תודה, אלון

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה