פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/09/2004 | 20:37 | מאת: רועי

שלום רב! ילדתי בת 2.9 שנים ולאחרונה ראינו שהעיין הימינית שלה פוזלת במקצת פנימה לכוון האף. הלכנו לרופא ולאחר בדיקתו עם טיפות להרחבת האישונים הוא החליט שיש לקנות לילדה משקפיים. RE +2.25-0.5X45 LE +2.25-0.5X100 ברצוני לדעת מה המשמעות של הבדיקה ותוצאתה?האם היא תצטרך ללכת כל הזמן עם משקפיים? האם זה גנטי?(האמא הולכת עם משקפיים).האם פזילה כזאת היא זמנית ועוברת בהמשך? מה יהיה הלאה?האם יש עוד בדיקות נוספות שכדאי לעשות ? בברכה רועי

04/09/2004 | 15:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרועי שלום, השאלה העיקרית, האם היא ישרה (לא פוזלת) עם המשקפיים? המספרים הם רוחק ראיה קל שדי שכיח בגיל זה, ובדרך כלל לא מחייב משקפיים, אלא אם כן יש פזילה המתוקנת על ידי המשקפיים. אם עם המשקפיים היא ישרה, הרי שהיא בהחלט צריכה את המשקפיים, ונראה בהמשך לכמה זמן. האם הרופא שרשם את המשקפיים הסביר לכם את הנושא של רוחק ראיה ותפקיד המשקפיים בראיה ובפזילה? דר. נוימן

04/09/2004 | 19:03 | מאת: רועי

1.טרם קנינו משקפיים כי לא היינו בטוחים שנקנה אותם. 2.הרופא לא הסביר לנו את נושא רוחק הראיה והפזילה. תוכל להסביר לנו על נושאים אלה? 3.בברכה רועי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה