תסמונת דואן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/08/2004 | 15:56 | מאת: רחלי

ד"ר נוימן שלום, ילדי בן 5 ועינו השמאלית פגועה בתסמונת דואן ובעין הימנית הוא סובל מפזילה. הבנתי מהרופא שלגבי תסמונת דואן אין אפשרות לתקן מכיון שזה פגם מוחי וצריך להיות במעקב מתמיד לגבי הראיה והיעדר בעיה אורטופדית. רציתי לדעת אם אכן אין צורך בטיפול וכן האם לא כדאי לטפל בפזילה בעין ימין , שכן לא הוצע לי כל טיפול ע"י הרופא. כמו כן , רציתי לדעת אם יש קשר בין הבעיות הנ"ל לבין העובדה שבזמן הלידה ילדי נדבק בחידק כלאמידיה ועד גיל שנה סבל מדלקות עיניים חוזרות ונישנות. תודה, רחלי.

01/09/2004 | 10:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרחיל שלום, אין קשר לזיהום בכלמידיה. יש צורך (בדרך כלל) לתקן את הפזילה בעין הטובה. המטרה הטיפולית בילדים עם תסמונת דואן היא 1- ראיה טובה בכל עין (מניעת עין עצלה), 2-מנח ראש ישר ו3- העדר פזילה במבט פרימרי (ישר קדימה). את ההגבלה בתנועת העין הצידה קשה יותר לתקן, אם כי גם בזה ניתן לעזור. דר. נוימן

16/09/2004 | 14:39 | מאת: רפאל

שלום ד"ר, 1.איך ניתן לעזור בהגבלת תנועת העין הצידה בתסמונת דואן? הרי השריר האמור להטות העין הצידה אינו קיים? 2. אילו תופעות לואי עלולות לצוץ אצל הסובלים מתסמונת זו? 3. האם עלולה להגרם פגיעה גם בשמיעה כתוצאה מהסינדרום? בתודה אביבה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה