אמינות בדיקת ראייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/08/2004 | 10:38 | מאת: נעמה

שלום ילדתי בת השנה נבדקה בפעם הראשונה בדיקת ראייה אצל רופאת עיניים. בבדיקה בוצעה הרחבת אישונים בעזרת טיפות והילדה בכתה תוך כדי הבדיקה. מהממצאים של הבדיקה הרופאה טענה שהילדה רואה רק צללים וזקוקה למשקפיים מספר 9 פלוס. יש לציין שבבית הילדה מבחינה בפרטים קטנים , מזהה את בני המשפחה והמשחקים שלה . יש לציין שאני בהלם מוחלט ובחששות כבדים, שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שהתוצאות לא אמינות כי הילדה התנגדה ובכתה בבדיקה? 2. מה עלי יעשות כדי להיות בטוחה בממצאים? האם עלי לבקש בדיקה מיוחדת באופן פרטי? תודה רבה האם המודאגת

08/08/2004 | 22:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנעמה שלום, מדובר בבדיקת מספר משקפיים ולא (בנתיים) בדיקת ראיה ממש. הממצא הוא חשוב מאד, ומחייב אישור וטיפול (משקפיים מתאימים ומעקב צמוד לוודא שלא מתפתחת פזילה או עין עצלה). חוות דעת שניה במצב כזה זה לא רעיון רע. אני בטוח שגם הרופאה תשמח שעוד מומחה יאשר את האבחנה. כל הכבוד שהבאת אותה לבדיקה שגרתית בגיל שנה. אלו בדיוק המקרים שבגללם אנו מטיפים לציבור לבצע את הבדיקה השגרתית בגיל שנה. אותו מצב אם היה מתגלה רק בגיל 4 או 5 היה כרוך כבר בעין עצלה דו צדדית שמגיבה מעט מאד לטיפול. (יש לי כמה כאלו). בגיל שנה, רוב הסיכויים שבטיפול נכון תתפתח ראיה תקינה לחלוטין, כמובן עם משקפיים. (להבדיל מעין עצלה, שבה גם עם משקפיים מתאימים הראיה לא משתפרת) לסיכום, הייתי חוזר על הבדיקה, ואם אכן זה המצב, מטפל במשקפיים תוך מעקב צמוד, ואופטימי לגבי הצלחת הטיפול. אגב-אל תתני לעובדה שהילד רואה עצמים קטנים בבית להטעות אותך. ילדים קטנים יכולים "לתת" 9+ לפרקי זמן קצרים ולראות חד לפרק זמן זה. רוב הזמן הילד נמצא בטשטוש. בסביבה מוכרת הוא יכול לתפקד רגיל. לאחר שילך חודש במשקפיים, תראי ללא ספק הבדל גדול בתפקוד שלו בסביבה זרה. אני שומע כל הזמן מהאמהות של הילדים עם רוחק ראיה גבוה הערות כמו: "רק עכשיו אני רואה כמה היה קשה לו קודם". דר. נוימן

09/08/2004 | 13:56 | מאת: נעמה

אני מאוד מעריכה את תשובתך המהירה, אולם עדיין נותרו לי מספר תהיות, ואהיה אסירת תודה אם תוכל להשיב לי גם עליהן. יצויין כי מאז פנייתי הקודמת, נבדקה בתי גם אצל אורטופיסטית אשר מצאה כי מספר הראייה של בתי הוא +8 בשתי עינייה (ולא כמו שהרופאה מצאה : + 9), והמליצה על משקפיים מספר 7.5 ?! ובעוד מספר ימים נדברנו להיבדק אצל רופא מומחה נוסף (ולא אתפלא אם זה ימצא ממצא שלישי ויוסיף על בלבולי) לא ברור לי למה התכוונת "מדובר בבדיקת מספר משקפיים ולא בבדיקת ראייה ממש". מהי בדיקת ראייה של ממש ? יצויין עוד כי בתי אלרגית לחלב ועוד מוצרים שונים, הלא יתכן כי היא אלרגית גם לטיפות העיניים באמצעותם מורחבים האישונים ? והאם טיפטוף טיפות אלו במהלך הבדיקות, אשר מבוצעות בהפרש של ימים ספורים זה מזה לא יכולה להזיק לה לצמיתות ? כמו כן אודה לך באם תתייחס לאמינות מכון "ראיית הנולד" בשולי הדברים אחזור ואודה על תשובתך המהירה ב

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה