הפרשה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/08/2004 | 16:32 | מאת: יניב

שלום ד"ר נוימן, בתי רוני בת כשלושה שבועות (יש לה אח תאום ואחות גדולה בת חמש). ביומיים האחרונים (אני כותב הודעה זו ביום שבת) יש לה הפרשה רבה בצבע צהוב מעין שמאל. לא נראית אדמומיות בלחמית העין, אך העפעף העליון נראה נפוח במקצת. למען הסדר הטוב יש לציין שני דברים: 1. בתי בת החמש סבלה בשבוע האחרון משעורה (ומאד השתדלנו למנוע הדבקות של הקטנים) 2. רוני קצת מנוזלת (אולי ההפרשה היא נזלת?) מה ניתן לעשות במקרים אלו, עד שמגיעים לרופא הילדים? תודה ושבוע טוב יניב, אבא של רוני, גיא ושחר

08/08/2004 | 22:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליניב שלום, (רק כעת ראיתי את השאלה, אני מניח שכבר לא רלוונטי). מכל מקום, הפרשה ללא אודם בדרך כלל לא מצביעה על זיהום משמעותי. שעורה, (חסימה של בלוטת חלב בעפעף עם או בלי זיהום משני) בדרך כלל אינה מדבקת. אני מניח שבנתיים או שהבעיה חלפה או שהתפתחה דלקת ממש. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה