בן שלוש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/08/2004 | 14:12 | מאת: סמדר

בני הצעיר יהיה בספטמבר בן 3. הבחנתי בתופעה שבעיני היא מוזרה, הוא מעיין בספרים כהתמונה הפוכה לו. לא בכיוון הנכון. גם שהוא מתבונן בתמונות הכיוון הוא הפוך. הוא יכול לדפדף בספר שלם ולתאר את העלילה כשהתמונות הפוכות אליו. גם כשהוא מרכיב פאזל התמונה לא מופנת אליו אלה לצד השני. כך שהוא מסתכל על כל תמונה. האם אני צריכה ללכת לבדיקת עיניים מיוחדת. מלבד זה איני רואה שום קושי הוא רואה טוב, מתפקד מצויין. אני מקווה שהצלחתי להבהיר עצמי תודה רבה סמדר

03/08/2004 | 23:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסמדר שלום, לא מוכרת לי "מחלה" כזו. אני מניח שמדובר בהרגל בלבד, שלא קשור לפתולוגיה עינית או אחרת. (זוכרת את הסיפור על ילדי תימן שחלק מהם התרגל לקרא הפוך מכיוון שכך ישבו בחדר אצל המלמד?) אם בדיקת העיניים המלאה כולל תשבורת תקינה, ואין כל בעיה התפתחותית אחרת, אני מניח שאין לך מה לדאוג. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה