קוצר ראיה לבת 12

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/07/2004 | 18:09 | מאת: ליאת

שלום רב לד"ר ולגולשים. יש לי שאלה שמטרידה אותי . אני ובעלי כבני 40. איננו מרכיבי משקפיים. כך גם במשפחתנו הרחוקה יותר. לעומת זאת ביתנו החלה לסבול לפני כשנתיים מקוצר ראייה שהלך והחמיר והיום היא כבר במספר 2 בשתי העיניים עם צילינדר. שאלתי היא - כיצד ייתכן דבר כזה, הרי קוצר ראיה הוא ענין גנטי. עלי להוסיף שהילדה נבדקה ואין שום בעיה בעינים עצמן. ממה יכול לנבוע קוצר ראייה כזה?

20/07/2004 | 23:42 | מאת:

חשוב מאוד להוריד את המשקפיים בזמן קריאה, מחשב וכל פעילות לקרוב !!! אחרת המספר יכול לגדול הרבה יותר. אם אשפר להשתדל להרכיב את המשקפיים כמה שפחות גם לרחוק

24/07/2004 | 23:24 | מאת: ד"ר דורון נוימן

קוצר ראיה יכול להיות גנטי, מאבל בהחלט במקרים רבים הוא לא כזה. אני מטפל בילדים רבים עם קוצר ראיה שהם היחידים במשפחתם עם בעיית משקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה