לאחר ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/07/2004 | 12:56 | מאת: אלי

הילד שלנו בן שנתיים לפני כשנה עבר ניתוח פזילה, הניתוח הצליח במידת מה אבל נותרה עדיין בעיית פזילה קלה אך נראית בשתי העיניים ויש אלטרנציה טובה. בבדיקת הראייה האחרונה התקבלה תוצאה של +1 בשתי העיניים. לפני 3 חודשים בבדיקה הקודמת הרופא המליץ על ניתוח fine tuning שהוא עצמו לא מומחה לה. ובבדיקה לפני כמה ימים המליץ על משקפיים ובדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים. שאלתי היא: א. האם יש סיכוי שמשקפיים יעזרו במצב כזה? או שזה בזבוז זמן? ב. על מי היית ממליץ לנתוח Fine tuning בתודה אלי

18/07/2004 | 23:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

fine tuning הוא לא סוג של נתוח, אלה רק הכוונה לניתוח פזילה חוזר בו מנסים לתקן זוית קטנה ולהגיע לדיוק מרבי. יש גם שיטות של תפר הניתן להתאמה אותו מזיזים לאחר בדיקה בתום הניתוח- בילדים קטנים זה מחייב הרדמה חוזרת. למיטב ידיעתי כל מי שמנתח פזילה אמור לבצע גם את הניתוח הזה. דר. נוימן

19/07/2004 | 11:29 | מאת: אלי

ד"ר נוימן האם משקפיים עוזרים במצב קל זה של פזילה או שזה בזבוז זמן יקר. אלי

21/07/2004 | 14:18 | מאת: סדי

אנחנו באותו מצב פחות או יותר . בני בן שנתיים , עבר ניתוח בגיל 14 חודש , כיום יש פזילה קלה לרוב בעין שמואל . אנחנו משתמשים ברטיה על מנת לחזק את השרירים בעין שמואל . מימה שלמדנו וביקרנו אצל רוב המובילים בענף כולל ד"ר נויימן אין טעם לנתח עדיין היות ומבנה העין משתנה ולכן הניתוח יכול להזיק . גיל שנתיים כנקודה קריטית לניתוח במיקרה והפזילה חזקה / משמעותית וקיים חשש לעין עצלה ... אשמח עם נחליף אינפורמציה .

24/07/2004 | 23:18 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגבי המשקפיים- תלוי במספר ותלוי בזוית הפזילה לרחוק ולקרוב, עם ובלי המשקפיים. לגבי מה שסדי כתב/ה, העין העצלה לא קשור לזמן הקריטי של שנתיים. (חיבור דו עיני כן). בעין העצלה יש לטפל ברגע שמאבחנים אותה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה