פזילה קלה בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/02/2003 | 13:40 | מאת: נישה

לד"ר נויימן שלום רב נכדתי בת 4.5 שנים. יש לה פזילה קלה בעיניים. הרופא שבדק אותה לפני שנה לא מצא פזילה, אך לדעתי שתי העיניים לא ממוקדות בצורה זהה, ויש מדי פעם פזילה של עין אחת. יש לי טביעת עין מצויינת.. לאחרונה קראתי על צילום מסויים שיכול לגלות פזילות. האם אפשר לקבל על כך אינפורמציה, והיכן אפשר לבצע צילום זה?.. ידוע לי שחשוב ביותר לגלות עין עצלה בזמן, מאחר והטיפול בה הוא עד גיל 6 , 7 . בתודה ובברכה נישה

08/02/2003 | 23:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנישה שלום, הצילום שיכול לאבחן פזילה (בחלק מהמקרים בלבד ודוקא לא בגבוליים שבהם) מתבסס על השוואת הרפלקס האדום המתקבל בצילום העיניים במרכז האישון. בפזילה ניתן לפעמים לראות הבדל ברפלקס בין העיניים. זה טוב לסקירת קבוצות גדולות בעלות נמוכה (לבודק, לא להורים...) כאשר כבר יש ספק, צריך בדיקת רופא עיניים ילדים כולל בדיקת תשבורת ("מכח המשקפיים") עם טיפות הרחבה.

08/01/2005 | 21:20 | מאת: שירוש

לדר נוימן שלום בתי בת 7עברה ניתוח לפני חצי שנה לפני חן היתה לה פזילה שלא ראו לה ולאחר הניתוח הפזילה נהייתהחמורה ביותר העיניים מתנגשות הרופא המליץ להרכיב משקפיים האם המשקפיים ישפרו את הפזילה האם יש סיכוי שהעניים יתמקדו או שזה לכל החיים.

08/01/2005 | 21:20 | מאת: שירוש

לדר נוימן שלום בתי בת 7עברה ניתוח לפני חצי שנה לפני חן היתה לה פזילה שלא ראו לה ולאחר הניתוח הפזילה נהייתהחמורה ביותר העיניים מתנגשות הרופא המליץ להרכיב משקפיים האם המשקפיים ישפרו את הפזילה האם יש סיכוי שהעניים יתמקדו או שזה לכל החיים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה