תוצאות בדיקת ראיה לבת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/02/2003 | 17:28 | מאת: הדר

שלום, בתי בת ה-9 חודשים נבדקה במסגרת ביקורת לאחר דלקת בעין על רקע אבעבועות רוח שעירבו גם את העין.. (הקרנית לא היתה מעורבת). בבדיקה הוסבר לי כי היא "רחוקת-ראייה" יש לה +5. נתבקשתי לחזור למעקב בעוד כחודשיים. מה זה אומר, האם המתנה של חודשיים לא מפספסת את נקודת הזמן בה ניתן לבדוק טיפול כלשהוא? , האם ישנם סימפטומים מסוימים שעליי לשים לב אליהם? (והאם ישנו קשר כלשהוא לדלקת העיניים או שזו היתה רק הזדמנות לבדוק אותה?) תודה, הדר

08/02/2003 | 23:44 | מאת:

להדר שלום, נתחיל מהקל- אין קשר לדלקת, והמקרה שוב מדגים למה צריך לבדוק כל ילד בסביבות גיל שנה לפזילה ולמשקפיים. +5 בגיל 9 חדשים זה מעט גבוה, (לא מאד, כי הנורמלי הוא עד +3, כל שזה "רק" ב-2 מעל הנורמה ולא ב-5) רוחק הראיה ה"פזיולוגי" הזה צפוי לרדת במהלך השנה וחצי הקרובות ולא להשאיר אחרין נזק. אם אין לילדה פזילה, ואין הבדל משמעותי במספר בין העיניים, בסדר גמור רק לעקוב, ולחזור על בדיקת התשבורת בעוד מס חדשים לוודא שאכן יורדת במספר. שימי היטב לב שלא מפתחת פזילה, ואם כן, מיד לרופא להתאמת משקפיים. (רוב הסיכויים שזה לא יקרה)

09/02/2003 | 12:37 | מאת: הדר

ד"ר נוימן שלום, תודה על התשובה.., אכן קצת מרגיעה. האם במידה ויהיה צורך במשקפיים לתיקון - האם מדובר בתיקון "זמני" , לתקופה מסוימת וחד-פעמית או שמדובר בצורך במשקפיים באופן תמידי? שוב תודה, הדר.