מהו ניתוח קוסמטי?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/07/2004 | 19:16 | מאת: איציק

בהנחה שפזילה נשארת פזילה, ושום תרגיל עיניים לא ממש עוזר לעין עצלה להפןך לפעלתנית כמידת הראוי - מאיזה גיל בעוללים אפשר לנתח להסדרה קוסמטית של הבעייה, האם חל דם שיפור רפואי בעקבות הניתוח מה בעצם עושים בניתוח הזה, ומה הסכנות הכרוכות בו?

02/07/2004 | 11:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיציק שלום, אני לא מקבל את הגישה הכללית שמאחורי השאלה, (תרגילי עיניים הם לא הטיפול לעין עצלה, ב"עוללים" ניתן לשפר את העין העצלה, אם צפוי שיפור רפואי הרי שלא מדובר ב"הסדרה קוסמטית" ועוד) אבל התשובה הספציפית היא שניתן ליישר פזילה על ידי נתוח בכל גיל. בניתוח מזיזים שרירים, והסכנות הכרוכות בו הן (כמו בכל ניתוח), החל בנדירות והאיומות- מות מהרדמה כללית וסיבוכי הרדמה כללית נוספים, ואבדדן עין מזיהום או התנקבות,(כל אלו כאמור נדירים ביותר אך קיימים), וכלה ה"קלות" יותר והשכיחות יותר- אי הצלחה (נשארת פזילה), זיהומים המצריכים טיפול אנטביוטי, גרוי ועוד ועוד. רשימת הסיבוכים לא רלוונטית לצורך וסוג הטיפול. (חשבת פעם מה רשימת הסיבוכים האפשריים בלקיחת הילד במכונית לביקור אצלהסבתא? הרבי יותר גרוע וקורה לעיתים הרבה יותר קרובות מאשר בניתוח פזילה. בכל זאת נוסעים לסבתא כל פעם שמתחשק, ובצדק) אם מדובר בתינוק ממש קטן (פחות מגיל 3), צריך להלחם על חדות הראיה (העין העצלה) דר. נוימן

02/07/2004 | 12:24 | מאת: איציק

מאיזה גיל בתינוק אפשר לנתח? האם גם בתינוק בן חודשיים, שלושה?

03/07/2004 | 12:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיציק שלום, אנחנו לא מתקשרים. (אולי אני לא מסביר את עצמי מספיק ברור) בגיל חדשיים שלושה עדיין לא ניתן לדעת בביטחון מה המצב מבחינת עין עצלה וכו. קורה שמנתחים פזילה גדולה וקבועה בגיל קטן מאד, (כבר ניתחתי ילד לפזילה בגיל 4 חדשים) אך אלו מקרים מיוחדים מאד, ובהחלט יוצאים מן הכלל.מנתחים רק כאשר מוצו האפשרויות הטיפוליות האחרות. אני מציע ש"תאמץ" רופא עיניים לילדים המנוסה בטיפול בפזילה, ותניח לו להנחות אותך בטיפול. הניתוח הוא לא מטרה בפני עצמה, אלא רק אמצעי, כאשר האמצעים הפשוטים והבטוחים יותר לא מתאימים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה