אורמוקס לכל החיים ?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/06/2004 | 12:19 | מאת: ענת

לבני בן ה - 5 התגלה לחץ נוזלים גבוה בעצבי הראייה . לפיכך הוא מקבל כדורי אורמוקס . בUS שבוצע לגלגל העין נקבע , שעצבי הראייה בגדר הנורמה ללא עיבוי . למרות זאת , עליו להמשיך לקחת את הכדור באופן קבוע . האם זו בעייה כרונית ? האם יאלץ ליטול הכדור לכל ימי חייו ?! תודה לך מראש ענת

29/06/2004 | 23:12 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענת שלום, אני מניח שנמצא לחץ תוך מוחי מוגבר, (המתבטא גם בלחץ מוגבר במעטפות העצב ובצקת של ראש העצב) ? אם זה המצב, זו מחלה נאורולוגית המטופלת בידי נאורולוג ילדים בדרך כלל, ורופא העיניים רק עוזר בחלק של בדיקת ראש עצב הראיה. (היו כאבי ראש? יש עודף משקל?) אם מדובר במצב המוגבל לעצבי הראיה בלבד, ללא כל הנ"ל, אנא כתבי לי שוב דר. נוימן

01/07/2004 | 23:08 | מאת: ענת

שלום ד'ר התופעה מוגבלת רק בעיצבי הראייה , אין לו כל תופעות לואי , אין עודף משקל וללא כל כאבי ראש . התופעה התגלתה בבדיקה שגרתית אצל רופא עיניים שהמליץ לבצע LP שהוכיח על לחץ תוך עייני מוגבר . הכדורים כפי הנראה בUS משפיעים והמצב כרגע בגדר הנורמה . רק מטריד אותי כאם , שהחל מגיל 5 ילדי נזקק לכדורים באופן כרוני , והאם יכולה להיות פגיעה כלשהי שאיברי הגוף הפנימיים ( כבד לדוגמא ) מנטילת כדורי האורמוקס ? תודה רבה .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה