מיקוד ראיה בתינוק בן שישה שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/06/2004 | 23:19 | מאת: מיכל

בני בן שישה שבועות ועדיין אינו ממקד את הראיה. גם כשהוא מפנה את מבטו אלינו עיניו נראות כ"צפות" ולא ממוקדות כלל, כאילו הוא אינו רואה אותנו. האם יש מקום לדאגה ? באיזה גיל בדרך כלל הראיה הופכת להיות ממוקדת ? תודה מיכל

21/06/2004 | 11:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, רוב הסיכויים שאין באמת בעיה, וגם אם עדיין לא עוקב כלל, מדובר בהבשלה מאוחרת של עצבי הראיה ויפתח ראיה תקינה בהמשך. כל זה בתנאי שבדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת הקרקעיות (רשתיות ועצבי הראיה) תקינה. שווה לגשת לרופא עיניים לילדים שיבצע את הבדיקה. שוב- רוב הסיכויים שהכל בסדר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה