צילינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/06/2004 | 21:49 | מאת: דנה

תחילה נבדקה הראייה ע"י חפצים שונים לאחר מכן שמו לה טיפות , אחת בכל עין, חיכינו 2 דקות שוב טיפה בכל עין, חיכינו 10 דקות. שוב טיפות בכל עין וחיכינו 30 דקות. נכנסו להיבדק והפעם עם פנס מאיר לאישון +עדשות שונות. נאמר לי שלבת שלי יש צילינדר סימטרי בשתי העיניים, כי הדבר שכיח אצל תינוקות וכרגע אין מה לעשות זה חולף , ולבוא למעקב בעוד 8 חודשים. שאלתי היא: א. מה המונח הרפואי לבעייה הזאת? (נאמר לי ואני לא זוכרת) ב. האם הדבר שכיח והאם זה אומר שביתי תצטרך משקפים בעתיד או טיפול אחר?< מהו? ג. האם הכרחי בגיל כזה לעשות בדיקה עם כ"כ הרבה טיפות? תודה

20/06/2004 | 21:52 | מאת: דנה

21/06/2004 | 11:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, 1- השם ה"רפואי" למצב הוא "אסטיגמטיזם". 2- צילינדר קטן וסימטרי מאד שכיח בגיל זה, (רוב הילדים), לא נחשב גורם סיכון לעין עצלה, ובדרך כלל חולף עם הזמן. (לא כתבת לי כמה בדיוק היה, אני מניח שאכן קטן). 3- הבדיקה עם הטיפות היא חיונית, יש כל מיני "פרוטוקולים" לגבי כמה טיפות ובאיזה קצב (אני נותן רק פעם או פעמיים וממתין שעה), זה לא ממש חשוב, העיקר שמגיעים לשיתוק מלא של העדשה לצורך הבדיקה. 4- כל הכבוד לאחות טיפת חלב שלכם שהפנתה אותכם לבדיקה שגרתית. (תמסרי לה בשמי). אם כך היו נוהגות כולן, היינו מורידים את שכיחות העיניים העצלות לאחוז זניח. לצערי בדרך כלל לא מפנים, ו4% מהאוכלוסיה לוקים בעין עצלה לכל החיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה