טיפות הרחבה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/06/2004 | 09:42 | מאת: ליאת

דר. נוימן שלום בני כיום בן שנתיים עבר בגיל שנה בדיקה מקיפה ( תישבורת,רשתית, עצב ראיה ) הבדיקה היתה טראומטית ביותר עקב התנגדותו לפתיחת העין ומתן הטיפות. מאז גם מתנהג קשה אצל רופאים ובדיקות. המספר אז היה +2.5 בכל עיין. כעת צריך לעבור שוב רק בדיקת מספר והאופטיקאי שלנו טוען שרופא מיומן עם המיכשור המתאים ובחושך יכול להגיע לתוצאה גם ללא הטיפות. האים נכון ואפשרי "לחסוך" את מתן הטיפות ? תודה.

20/06/2004 | 12:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, ראשית, האופטומטריסט טועה, אין כל דרך לוודא שאין רוחק ראיה (מספרי +) מוחבא בילד בן שנתיים (וגם מבוגר יותר) ללא בדיקה עם טיפות (בשבוע שעבר היה אצלי ילד שהאופטומטריסט באחת מהרשתות הגדולות הוריד לו את המספר מ3.0+ (אותו קיבל לאחר בדיקה עם טיפות) ל0.75-!!, (שזה מה שהוא מצא ללא טיפות). הילד לא הסתדר ובבדיקה חוזרת עם טיפות הסתבר שהיילד לא רק שלא ירד, אלא אפילו עלה ל3.5+! בקיצור, למרות שלעיתים קרובות ניתן להתקרב לתשבורת המדוייקת גם ללא טיפות, אין דרך להיות בטוח שלא מתחבא עוד רוחק ראיה גבוה בעין אחת או בשתיהן. אשמח לדבר עם האופטומטריסט שלך בעניין זה, משום שזו שגיאה בסיסית שעולה בהרבה עיניים עצלות. שנית- אם הילד היה 2.5+ בגיל שנה, שזה כמעט תקין לגיל זה, נראה לי שאפשר להמתין עד לבדיקת הראיה בגיל 3, ולא חובה לחזור על הרפרקציה עם הטיפות. נכון שעדיף, אבל אם מדובר בכזו טראומה לילד, להערכתי הסכוי למצא פתולוגיה כל כך קטן (לאור הממצא בגיל שנה) שאפשר להמתין. דר. נוימן

20/06/2004 | 12:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליאת שלום, ראשית, האופטומטריסט טועה, אין כל דרך לוודא שאין רוחק ראיה (מספרי +) מוחבא בילד בן שנתיים (וגם מבוגר יותר) ללא בדיקה עם טיפות (בשבוע שעבר היה אצלי ילד שהאופטומטריסט באחת מהרשתות הגדולות הוריד לו את המספר מ3.0+ (אותו קיבל לאחר בדיקה עם טיפות) ל0.75-!!, (שזה מה שהוא מצא ללא טיפות). הילד לא הסתדר ובבדיקה חוזרת עם טיפות הסתבר שהיילד לא רק שלא ירד, אלא אפילו עלה ל3.5+! בקיצור, למרות שלעיתים קרובות ניתן להתקרב לתשבורת המדוייקת גם ללא טיפות, אין דרך להיות בטוח שלא מתחבא עוד רוחק ראיה גבוה בעין אחת או בשתיהן. אשמח לדבר עם האופטומטריסט שלך בעניין זה, משום שזו שגיאה בסיסית שעולה בהרבה עיניים עצלות. שנית- אם הילד היה 2.5+ בגיל שנה, שזה כמעט תקין לגיל זה, נראה לי שאפשר להמתין עד לבדיקת הראיה בגיל 3, ולא חובה לחזור על הרפרקציה עם הטיפות. נכון שעדיף, אבל אם מדובר בכזו טראומה לילד, להערכתי הסכוי למצא פתולוגיה כל כך קטן (לאור הממצא בגיל שנה) שאפשר להמתין. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה